• Legea privind respectul pentru căsătorie ar servi ca o măsură provizorie în cazul în care drepturile constituționale la căsătoria între persoane de același sex ar fi diminuate sau anulate de Curtea Supremă în viitor.
  • Noul proiect de lege abrogă în mod oficial Legea privind apărarea căsătoriei, o lege din 1996 care definea în mod specific căsătoria ca existând doar între un bărbat și o femeie.
  • În 2013, instanța supremă a decis că legea este neconstituțională.

Legislația se întoarce acum la Camera Reprezentanților, care se așteaptă să o aprobe și să o trimită președintelui Biden pentru a o semna. Susținătorii proiectului de lege speră să îl adopte înainte ca republicanii să preia controlul asupra Camerei în ianuarie. Cu toate acestea, proiectul de lege nu stabilește o cerință națională conform căreia toate statele trebuie să legalizeze căsătoriile între persoane de același sex.

Proiectul de lege a căpătat amploare în urma deciziei Curții Supreme de Justiție din luna iunie a acestui an, care a anulat dreptul federal la avort. Susținătorii LGBT se tem că și căsătoria între persoane de același sex ar putea fi amenințată în următoarele luni.

Numărul voturilor de marți a fost de 61 la 36, cu 12 republicani care au votat în favoarea legii. Legislația a obținut sprijinul mai multor senatori republicani după ce a fost modificată pentru a include prevederi care să protejeze libertățile religioase.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Proiectul de lege are ca scop consolidarea drepturilor privind căsătoriile între persoane de același sex în legislația federală, deși astfel de parteneriate sunt încă protejate la nivel național în temeiul unei hotărâri anterioare a Curții Supreme. Într-o declarație, liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, a salutat decizia ca pe un progres înainte în lungul, dar inexorabilul marș spre o mai mare egalitate”.

Prin adoptarea acestui proiect de lege, Senatul transmite un mesaj pe care fiecare american trebuie să îl audă: indiferent cine ești sau pe cine iubești, și tu meriți demnitate și tratament egal în fața legii.”

Senatoarea Tammy Baldwin, o democrată care este primul senator homosexual declarat și principalul sponsor al proiectului de lege, a declarat că legislația va proteja progresul obținut cu greu” în ceea ce privește egalitatea în materie de căsătorie în SUA.