• Senatul SUA a votat luni reacordarea de ajutor financiar Ucrainei.
  • Votul s-a încheiat cu 81 la 11, iar proiectul de lege urmează să ajungă la Biden.
  • Dacă ajutorul se aprobă, suma acordată va crește la 53 de milioane de dolari.

Senatul Statelor Unite ale Americii a votat luni, pentru a avansa proiectul de lege privind ajutorul de 40 de miliarde de dolari acordat Ucrainei.

Până la sfârșitul săptămânii, proiectul va ajunge la președintele SUA și va deveni lege. Cu toate acestea, 11 senatori republicani au fost împotrivă.

La acest vot, 81 de voturi sunt pentru, iar 11 împotrivă. Trei cincimi dintre senatorii aleși și jurați au votat pentru.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

În timp ce o majoritate este pregătită să aprobe ultima rundă de ajutor pentru Ucraina, ceea ce ridică totalul SUA la 53 de miliarde de dolari de la începutul invaziei rusești, este clar că republicanii, precum și unii democrați, se tem de o intervenție prelungită și cer o contabilizare mai atentă a rolului SUA în străinătate.

Cu toate acestea, Zelenski a mulțumit luni SUA pentru ajutorul oferit de până acum, în comparație cu alte țări care au rămas „neutre” sau au stat „deoparte” în conflict.

„Statele Unite ale Americii au ales acest rol și sunt foarte recunoscător poporului și liderilor dumneavoastră pentru această alegere. În cele din urmă, dă un răspuns la cine vrei să fii în viața ta, cel care nu vrea să fie o simplă victimă sau un observator nepăsător, ci cel care poate proteja democrația și o face, pentru că, făcând acest lucru, se protejează pe ei înșiși.”