• Donald Trump a fost achitat și după cel de-al doilea proces al său în Senat.
  • Liderul minorităților din Senat le-a spus sâmbătă colegilor săi republicani că va vota pentru achitarea lui Donald Trump.
  • Mitch McConnell: „Sunt convins că destituirile sunt un instrument în primul rând de eliminare și, prin urmare, ne lipsește competența”.
  • Donald Trump a fost judecat pentru acuzaţia că ar fi încurajat asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie.

UPDATE 23:30: Prima reacție oferită de Donald Trump după achitarea sa: „Este un comentariu trist la vremurile noastre că unui partid politic din America i se acordă un permis gratuit pentru a denigra statul de drept, defăimarea forțelor de ordine, înveseli mulțimile, scuza revoltele și transforma justiția într-un instrument de răzbunare politică (…) Am fost întotdeauna și voi fi întotdeauna un susținător pentru statul de drept neclintit, eroii aplicării legii și dreptul americanilor de a dezbate în mod pașnic și onoros problemele zilei fără răutate și fără ură”.

UPDATE 22:51 Senatul SUA l-a achitat, sâmbătă, pe fostul preşedinte Donald Trump, care era inculpat de Camera Reprezentanţilor pentru „instigare la insurecţie”, în cazul asaltului asupra Capitolului din 6 ianuarie 2021. Potrivit CNN, a fost cel mai scurt proces de impeachment din istorie. Procesul s-a întins pe durata a 5 zile.

Senatul SUA a votat, sâmbătă, cu 57 de voturi pentru condamnarea lui Donald Trump, față de 43 de voturi împotrivă, Pentru un verdict de vinovăție era nevoie, însă, de cel puțin 67 de voturi.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

Sursă video: AP

Cei 7 senatori GOP care au votat pentru condamnarea lui Trump:

• Richard Burr
• Bill Cassidy
• Susan Collins
• Lisa Murkowski
• Mitt Romney
• Ben Sasse
• Pat Toomey

Știre în curs de actualizare.

Liderul minorităților din Senat, Mitch McConnell, le-a spus sâmbătă colegilor săi republicani că va vota pentru achitarea lui Donald Trump în cel de-al doilea proces de destituire a fostului președinte, relatează CNBC.

„Sunt convins că destituirile sunt un instrument în primul rând de eliminare și, prin urmare, ne lipsește competența”, a spus Mitch McConnell.

Senatorul a menționat, de asemenea, că abaterea criminală a unui președinte în timp ce se află în funcție poate fi urmărită după ce președintele iese din funcție.

McConnell a refuzat să înceapă procesul de punere sub acuzare înainte ca președintele Joe Biden să fie inaugurat, invocând că nu este suficient timp. Procesul lui Trump se apropie acum de sfârșit, la mai puțin de o săptămână după ce a început.

În ciuda noilor dovezi prezentate, Senatul pare la fel de probabil să îl achite pe Trump ca înainte de începerea procesului. Cu toate acestea, procesul ar putea totuși să ia o direcție neașteptată.

Votul final va avea loc la o lună după ce Trump a fost acuzat de incitare la violență.