• Administrația Biden a impus sancțiuni împotriva unor oficiali iranieni.
  • Rezoluția solicită sancțiuni suplimentare împotriva oficialilor și entităților responsabile de reprimarea protestelor.
  • Teheranul a încercat să reprime protestele, care s-au transformat în apeluri la căderea guvernului, sute de persoane fiind considerate ucise și alte mii arestate.

Această rezoluție cere administrației președintelui american Joe Biden să impună noi sancțiuni împotriva oficialilor și instituțiilor iraniene sub pretextul acestor revolte.

În plus, senatorii americani au cerut sectorului privat din țara lor să coopereze cu guvernul și să ofere acces la tehnologiile necesare pentru ca revoltații din Iran să poată comunica între ei.

După ce au văzut fermitatea Iranului de a cere drepturile națiunii în cadrul discuțiilor de la Viena privind relansarea JCPOA, Washingtonul și țările occidentale au mers pe calea declanșării revoltelor din Iran în ultimele luni cu scopul de a împinge Teheranul să facă concesii la masa negocierilor.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?
ORADEA CHEAMĂ DIASPORA ACASĂ
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS

Teheranul a încercat să reprime protestele, care s-au transformat în apeluri la căderea guvernului, sute de persoane fiind considerate ucise și alte mii arestate.

Sper că aprobarea de către Congres a acestei rezoluții bipartizane și bicamerale va contribui la amplificarea vocilor sutelor de mii de femei și bărbați din Iran care protestează împotriva brutalității unuia dintre cele mai represive regimuri din lume”, a declarat într-o declarație senatorul Bob Menendez (D-N.J.), care prezidează comisia.

Administrația Biden a impus sancțiuni împotriva unor oficiali iranieni, dar rezoluția solicită sancțiuni suplimentare împotriva oficialilor și entităților responsabile de reprimarea protestelor.

De asemenea, rezoluția îndeamnă sectorul privat să colaboreze cu administrația pentru a se asigura că protestatarii au acces la tehnologie pentru a eluda supravegherea guvernamentală, un instrument cheie pe care cetățenii l-au folosit pentru a organiza demonstrațiile.

După ce guvernul iranian a tăiat accesul la internet pentru cea mai mare parte a țării în zilele de după izbucnirea protestelor, Departamentul Trezoreriei a anunțat excepții de la sancțiunile iraniene pentru companiile care vor furniza mai multe servicii online în județ.