• În timp ce în țară sunt imunizate cadrele medicale, în Cluj a început campania pentru seniori
  • Două echipe mobile de vaccinare vor merge în centrele rezidențiale
  • În județul Cluj sunt 43 de azile de bătrâni

Azi, 4 ianuarie, 20.000 de doctori și asistenți ar urma să fie vaccinați. E promisiunea făcută de doctorul Valeriu Gheorghiță, de care cel mai probabil nu se va putea ține. Așa că e foarte probabil să se treacă la următorii pe listă. Seniorii.

Clujul e primul județ care se pregătește serios să-și vaccineze seniorii.
Mai repede decât era prevăzut în strategia de imunizare. Motivul este unul evident, pecienții din căminele de bătrâni sunt cei mai vulnerabili în fața acestui virus.

Prefectura Cluj a stabilit din timp această acțiune motiv pentru care în următoarele zile două echipe mobile de vaccinare se vor deplasa la fiecare centru de bătrâni și vor vaccina atât seniorii cât și personalul de acolo.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Menționez că în paralel cu campania de vaccinare din centrele de vaccinare pentru personalul medical se desfășoară și campania pentru personalul din domeniul social, respectiv pentru centrele rezidențiale de vârstnici, unde urmează să centralizăm toate datele cu privire la numărul rezidenților care urmează a fi vaccinați și a personalului, astfel încât cele două echipe mobile de vaccinare vor pleca pe teren și vor face aceste vaccinări în spațiile amenajate din cadrul acestor centre rezidențiale”, a declarat subprefectul județului Cluj, Irina Munteanu.

Sunt 43 de cămine de bătrâni în județul Cluj și toate sunt pline. Oamenii stau pe liste de așteptare ca să prindă loc, fiind vorba de zeci de seniori. Mâine Prefectura se va întâlni cu toți reprezentanții centrelor rezidențiale de vârstnici și vor stabili împreună orarul de vaccinare. Prioritate au cei care se află într-o stare precară de sănătate.