Serghei Lavrov, ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, a făcut mai multe declarații cu privire la războiul care a pornit în Ucraina de peste 24 de ore. Acesta a susținut că interesele Rusiei sunt unele pozitive, deoarece își dorește ca ucrainenii să fie cetățeni independenți.

Memorandumul de la Budapesta privind Ucraina (denuclearizare in schimbul securitatii) nu are obligații de a sprijini regimul care a declarat genocidul poporului său. Nu vedem o oportunitate de a recunoaște actualul guvern al Ucrainei ca fiind democratic.

„Nimeni nu plănuiește să ocupe Ucraina. Rusia este pregătită pentru negocieri dacă armata ucraineană depune armele”, a mai spus acesta, conform Agenției de știri AFP.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Serghei Lavrov a spus că Rusia nu recunoaște actualul guvern din Ucraina

De asemenea, acesta a mai adăugat că Rusia încă nu recunoaște actualul guvern din Ucraina ca fiind democratic. După operațiunea militară rusă, situația din Ucraina va reveni la negocieri.

„Nimeni nu are de gând să atace Forțele Armate ale Ucrainei și să le asuprească, să se întoarcă la familiile lor. Rusia nu va permite neonaziştilor să conducă în Ucraina. Regimul de la Kiev se află sub două mecanisme de control extern – Occidentul și neo-naziștii”, a mai spus ministrul Afacerilor Externe al Rusiei.

Săptămâna trecută, am acceptat să mă întâlnesc cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, săptămâna aceasta, pe 24 februarie, pentru a discuta despre preocupările ţărilor noastre referitoare la securitatea europeană. Dar doar dacă Rusia nu invada Ucraina. Acum, văzând că începe o invazie şi că Rusia a arărat clar respingerea în totalitate a diplomaţiei, nu are sens să merg înainte cu această întâlnire, în acest moment. M-am consultat cu aliaţii şi partenerii noştri. Toţi sunt de acord. Astăzi, i-am trimis o scrisoare ministrului de Externe Lavrov prin care l-am informat despre acest lucru”, a declarat Antony Blinken, potrivit CNN, în cursul întrevederii cu ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, cu puțin timp înainte de începerea invaziei.