• Serghei Lavrov a plecat marţi din Bali, înainte de încheierea oficială a summitului G20.
  • Șeful diplomaţiei ruse s-a întâlnit cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, cu preşedintele francez Emmanuel Macron şi cu cancelarul german Olaf Scholz.
  • Războiul declanşat de Rusia împotriva Ucrainei a fost principala temă abordată.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a plecat marţi din insula indoneziană Bali, înainte de încheierea oficială de miercuri a summitului G20 unde el a condus delegaţia Moscovei, potrivit Le Figaro.

Lavrov a plecat marţi după-amiază spre Rusia după ce şi-a încheiat programul de reuniuni de pe agenda participării sale la summit.

Pe lângă participarea la mai multe reuniuni asupra securităţii energetice, sanitare şi alimentare, şeful diplomaţiei ruse s-a întâlnit cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, cu preşedintele francez Emmanuel Macron şi cu cancelarul german Olaf Scholz.

Recomandări

LIDERII RESPING PLANUL LUI PUTIN
EXCLUSIV ALEPH NEWS - MEDIAFAX
ELVEȚIA ÎNVINGE UNGARIA LA EURO
JOE ALWYN „DĂ DIN CASĂ"
FRANCEZII PROTESTEAZĂ
ÎNCEPE EURO 2024

Războiul declanşat de Rusia împotriva Ucrainei a fost principala temă abordată.

În intervenţiile sale, Lavrov a acuzat Ucraina că refuză categoric orice negociere” cu Rusia şi că pune condiţii nerealiste’‘ pentru reluarea acestora.

Plecarea lui Lavrov de la summit coincide cu cel mai puternic atac cu rachete lansat de Rusia asupra Ucrainei de la începutul conflictului.

O sută de rachete au fost lansate marţi după-amiază de armata rusă, având ca ţintă în principal infrastructurile energetice ucrainene. În urma acestui raid jumătatea din capitala Kiev şi circa 80% din oraşul Liov nu aveau marţi seară electricitate.