• Sunt țări care deja intenționează să condiționeze anumite activități de prezentarea unui certificat de vaccinare
  • În Franța este deja un proiet de lege care spune că libertatea de mișcare ar putea fi condiționată de vaccin
  • Țări precum Polonia, Ungaria, discută deja dacă ar putea introduce un pașaport COVID

Paradoxal, vaccinul anti-COVID, care poate să ofere libertatea dinaintea pandemiei, ar putea și să îngrădească libertatea de mișcare. Sunt țări care deja intenționează să condiționeze anumite activități de prezentarea unui certificat de vaccinare.

În Franța este deja aflat pe masa Guvernului un proiet de lege care spune că libertatea de mișcare ar putea fi condiționată de vaccin, însă nu se menționează clar că ar fi vorba despre un vaccin anti-COVID.

Inițiativa, care nu a fost văzută cu ochi buni, spune că premierul poate că condiționeze aceesul persoanelor la mijloacele de transport în comun, la anumite locuri de prezentarea rezultatelor unui test de depistare, care spune că acea persoană nu este contaminată sau afectată în urma unui tratament preventiv, inclusiv a administrării unui vaccin.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
FAC BAIE DE MULȚIME
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII

Țări precum Polonia, Ungaria, discută deja dacă ar putea introduce un pașaport COVID. Înainte de a urca la bordul unui avion ar putea fi solicitat un document care să ateste că persoana este vaccinată.

În România nu au fost declarate astfel de intenții, momentan. Constituția spune că îngrădirea libertății de mișcare trebuie făcută printr-o lege și nu printr-o ordonanță.