• Serviciile de informații spun că Putin ar fi grav bolnav.
  • Tratamentul pe care îl urmează ar avea influențe puternice asupra comportamentului său.
  • Procesul de luare a deciziilor ar fi avut de suferit în ultimii ani.

Vladimir Putin ar fi bolnav: ar suferi de tulburări cerebrale cauzate de demenţă, ar suferi de boala Parkinson sau ar avea atacuri de furie cauzate de tratamentele cu steroizi pentru vindecarea cancerului. Sunt versiuni aruncate pe piaţă de diverse servicii de informaţii, conform Mediafax.

Presupusele probleme de sănătate ale preşedintelui rus sunt tratate de publicaţia Daily Mail care citează surse de informaţii occidentale apropiate de Kremlin: oficiali experţi ai Five Eyes, cei „5 ochi” ai alianţei de informaţii, care include: Australia, Canada, Noua Zeelandă şi Statele Unite. 

Numeroase surse occidentale ar fi ajuns la această concluzie, suprapunând comportamentul preşedintelui rus, în vârstă de 69 de ani: umflarea evidentă a gâtului şi a capului şi distanţarea fizică impusă în timpul vizitelor liderilor străini la Kremlin.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În ultimii 5 ani, s-a produs o schimbare marcantă în procesul său de luare a deciziilor, cei apropiaţi au observat şi o mai mică claritate în vorbire şi în înţelegerea lumii din jurul său”, a explicat o sursă pentru Daily Mail, confirmând că lipsa de înţelegere ar fi cauzată şi de absenţa unor opinii contradictorii în cercul său imediat, ceea ce l-ar împiedica să înţeleagă eşecul invaziei ucrainene. „Pur şi simplu, nu este informat”, scriu rapoartele vestice despre sănătatea președintelui Rusiei.

Posibila boală a lui Putin, considerată credibilă și de serviciile secrete britanice

Articolul din Daily Mail se bazează probabil pe o singură sursă, este slabă şi greu de confirmat, dar întăreşte suspiciunile apărute în ultimele luni. Teoria este socotită credibilă şi de serviciile secrete britanice.

Distanţa mare menţinută în întâlnirile din ultimele săptămâni cu liderii străini, desfăşurate la 6 metri, ca şi în cazul preşedintelui francez Emmanuel Macron, ar confirma şi existenţa unor boli anterioare, care ar creşte riscul de deces dacă va contacta Covid sau utilizarea de medicamente care inhibă sistemul imunitar, uşurând infecţiile.

Imediat după întâlnirea cu Macron, un oficial francez a confirmat că președintele Rusiei „nu arăta la fel” cu doi ani mai înainte, că este „scăpat de sub control”. Britanicii, dar şi americanii cred şi ei că au o mare vizibilitate a ceea ce se întâmplă în încăperile Kremlinului.