• Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) l-a plasat pe Dmitri Medvedev, vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, pe lista de urmăriţi.
  • În textul care însoţeşte articolul se precizează că Medvedev a fost acuzat în temeiul articolului 110, partea 2 din Codul penal ucrainean.
  • Acest articol se referă la o încălcare a integrităţii teritoriale şi a inviolabilităţii Ucrainei”.

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) l-a plasat pe Dmitri Medvedev, vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, pe lista de urmăriţi, reiese din baza de date a Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei.

În textul care însoţeşte articolul se precizează că Medvedev este căutat de autorităţile ucrainene de anchetă preliminară” şi că a fost acuzat în temeiul articolului 110, partea 2 din Codul penal ucrainean.

Acest articol se referă la o încălcare a integrităţii teritoriale şi a inviolabilităţii Ucrainei” comisă de o persoană care este un reprezentant al guvernului.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

În august 2022, vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a declarat că Moscova nu va renunţa la campania sa militară din Ucraina, chiar dacă Kievul ar renunţa la aderarea în NATO. Totuşi, Rusia este pregătită să poarte discuţii cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în anumite condiţii.„Apartenenţa ucraineană la NATO este inacceptabilă pentru Moscova. Chiar dacă Ucraina renunţă la intenţia sa de a adera la Alianţa Nord-Atlantică, este deja tardiv şi insuficient pentru a stabili pacea”, a declarat Medvedev.

În iulie, a afişat o hartă imaginară în care Ucraina este împărţită” între Rusia, Polonia, România şi Ungaria.