• De regulă, la Bruxelles au loc doar sesiunile ordinare
  • „Nomadismul” europarlamentarilor costă peste 100 de milioane de euro pe an
  • Din martie încoace, toată activitatea a rămas la Bruxelles

Strasbourgul e zonă roşie, iar europarlamentarii nu se mai duc acolo pentru sesiunea plenară. Rămân la Bruxelles.

O lovitură grea pentru Franţa, dacă e să ne gândim la toată cheltuiala pe care o fac parlamentarii şi funcţionarii în oraşul din Alsacia. Unii vorbesc chiar de anularea definitivă a acestor sesiuni plenare de la Strasbourg, un scenariu negru pentru francezi. Ştefan Ionescu, care sunt şansele ca acest lucru să se întâmple?

Ștefan Ionescu, corespondent Aleph News: „Am două răspunsuri pregătite pentru tine la această posibilitate, nu și nici un caz! Astea sunt cele două variante. Ca să dispară sediul de la Strasbourg al parlamentului european ar fi nevoie de o modificare a tratatelor, iar Franța și Luxemburg care de asemenea găzduiește sedii ale instituțiilor europene nu au nici un interes bineînțeles să se întâmple acest lucru”

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
SPOVEDANIE CU A.I.

Rareș Bogdan, europarlamentar PPE „Eu personal, să-mi spună unde să mă duc, atâta tot. Că mă duc la Bruxelles, că mă duc la Strasbourg. Această săptămână a Strasbourg înseamnă câteva sute de milioane de euro cheltuiţi de instituţiile UE, respectiv Parlament, anual, din bugetul Parlamentului European, pentru o mutare care înseamnă musca pot să înţeleg îngrijorarea unor colegi de-ai mei că se tem, pentru că gândiţi-vă că o parte din sediul PE a fost centru de triere COVID, în lunile martie-aprilie. Nu prea-ţi vine”