• Clădirea Capitoliului a fost luată cu asalt de susținătorii lui Donald Trump.
  • Republicanii îl acuză pe Trump de lovitură de stat.
  • Joe Biden: Sunt șocat că în istoria democrației nosatre s-a ajuns într-un punct atât de negru.

Sever Voinescu, redactor șef Dilema Veche, a vorbit, în cadrul emisiunii ȘTIU, despre incidentele provocate de susținătorii lui Donald Trump, în Washington.

„Pentru mine este șocant și foarte trist. Trebuie să admit că nu e cu totul neașteptat, pentru că presiunea în Statele Unite a crescut enorm, presiunea socială. Rezultatele alegerilor au fost destul de strânse, cel puțin la început. Faptul că procesul electoral a fost nebișnuit de lung și de contestat, a făcut ca legitimitatea a celor care au câștigat alegerile să fie serios puse la îndoială. Sunt revoltat de modul în care președintele Trump însuși a ales să se comporte în această perioadă și iată avem acest asediu în Capitoliu”, a opinat Sever Voinescu.

„Dacă lucrurile merg mai rău, evident că va urma o anchetă judiciară”

„Este pur și simplu incredibil! Dacă lucrurile merg mai rău, evident că va urma o anchetă judiciară, care poate duce în direcții neașteptate. Dacă există victimă împușcată, trebuie să înțelegem că mergem la un alt nivel cu toată această poveste. E limpede că președintele Trump a forțat lucrurile în ultimele două zile. Faptul că a ajuns să-l pună la colț și pe loialul său vicepreședinte Mike Pence, arată că președintele Trump aproape și-a pierdut mințile, în opinia mea”, a adăugat Sever Voinescu.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI