• Sever Voinescu: Nu cred că America este în genunchi, dar suferă la capitolul imagine
  • Sever Voinescu: Falia care desparte cele două mari grupuri culturale, de conservatori și progresiști, e tot mai largă, dar ce-mi da mie cu adevărat motive de panică este că aceste tabere sunt egale
  • Valeriu Șuhan: Ceea ce am văzut ne-a îngrozit. Nu mă așteptam să se întâmple așa ceva în SUA, care reprezintă un etalon al democrației

Legat de evenimentele din SUA, Sever Voinescu, redactor șef Dilema Veche, a punctat că America are de suferit la capitolul imagine, în urma protestelor violente de miercuri.

Nu cred că America este în genunchi. America a avut multe revolte de genul acesta, dar e prima dată când este s-a pătruns în Capitoliul, ceea ce dă o greutate simbolică aparte acestor proteste. Nu aș spune că America, ca arhitectură a instituțiilor democratice e în pericol”, a comentat Sever Voinescu.

El a adăugat că ce se întâmplă mai grav nu este la nivelul insituțiilor, ci la nivelul societății.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Falia care desparte cele două mari grupuri culturale, de conservatori și progresiști, e tot mai largă, dar ce-mi da mie cu adevărat motive de panică este că aceste tabere sunt egale. Când vorbim de majoritate și minoritate, există reguli care sunt respectate”, a adăugat sursa citată.

Valeriu Șuhan: Nu acreditez ideea unei lovituri de stat, dar e greu de înțeles de ce Poliția nu a fost pregătită

În emisiunea „ȘTIU” a fost prezent, Valeriu Șuhan a comentat, în cadrul emisiunii „ȘTIU”, că nu se aștepta ca astfel de incidente violente să aibă în loc în America.

Ceea ce am văzut ne-a îngrozit. Nu mă așteptam să se întâmple așa ceva în SUA, care reprezintă un etalon al democrației. FBI-ul și alte entități informative americane aveau informații despre derularea acestor manifestări și în legătură cu intențiile lor violente. E greu de înțeles cum de forțele polițienești nu erau pregătite, nu erau echipate”, a spus Valeriu Șuhan.

Nu vreau să acreditez ideea unei tentative de lovitură de stat, dar sunt întrebări la care autoritățile americane ar trebui să răspundă în cel mai scurt timp”, a adăugat el.