• Sever Voinescu, fostul consul al României la Chicago, a vorbit despre rezultatul – previzibil – al alegerilor din SUA
  • Sever Voinescu: „Toată America a votat împotriva a ceva”
  • Sever Voinescu: „Mi se pare că o atmosferă victorioasă e nepotrivită”

Sever Voinescu, fostul consul al României la Chicago: „Acest anunț era așteptat de vreo 2 zile. Cred că miercuri sau joi tabăra lui Biden a anunțat că în acest weekend se vor încheia socotelile, iar pentru cei care au urmărit ritmul de procesare a voturilor, era clar că sunt câteva state decisive, Nevada și Pennsylvania, în care ne apropiam de finalizarea procesului de procesare a voturilor.

Prin urmare, nu sunt surprins deloc că a venit acest anunț, de vreo 3 zile nu sunt surprins nici că Biden a câștigat, pentru că ăsta era trendul. Important și interesant este ce se va întampla de acum, și când spun „de acum” spun chiar de acum, peste jumătate de oră,  când Biden va vorbi, pentru că dupa cum au decurs lucrurile, am impresia că cea mai proastă opțiune politică ar fi aceea de a te comporta ca un victorios, ca cineva care câștigă Președinția Americii în mod normal – cu baloane, confetti, bucurie, îmbrățișări, șampanie și așa mai departe.

Nu cred că e cazul pentru că au fost alegeri foarte triste, iar cel puțin jumătate din America în acest moment se simte frustrată, nu are încredere în procesul electoral.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI

A fost un vot mai degrabă Anti-Trump, iar în partea cealaltă, a fost mai degrabă un vot Anti-Democrați, ca un protest împotriva mișcărilor din ultimele luni din America, dezordinilor de stradă, a agendei corectitudinii politice, și așa mai departe. Toată America a votat împotriva a ceva. Și asta e trist. Mi se pare că o atmosferă victorioasă e nepotrivită”