• Persoane din interior se luptă în mod public pentru a profita de schimbarea dinamicii puterii la Kremlin.
  • Războiul lui Putin împotriva Ucrainei se întoarce împotriva sa.
  • Mihail Kasyanov, prim-ministrul lui Putin din 2000 până în 2004, prezice că controlul președintelui asupra puterii ar putea scăpa brusc.

Vladimir Putin era stăpân pe tot ceea ce supraveghea; apoi a invadat Ucraina. Pentru prima dată în ultimele două decenii, adversarii președintelui rus consideră că este mai mult decât probabil ca acesta să plece pe termen scurt, deși nu sunt de acord cu privire la modul în care s-ar putea desfășura finalul războiului, cine l-ar putea înlocui și când. Multe depind de cursul unui război care se întoarce împotriva sa.

În ultimele săptămâni, luptele interne de la Kremlin au ieșit la iveală, cu persoane din interior care se critică în mod public între ele și cu comandamentul militar de vârf al Moscovei, în timp ce forțele ruse demoralizate sunt forțate să se retragă după înfrângeri umilitoare în Ucraina, iar o mobilizare nereușită și nepopulară se întoarce împotriva lor pe frontul intern. în prezent, înalți oficiali par să se lupte pentru a profita de peisajul politic în schimbare.

Observatorii de la Kremlin susțin că sclipirile de disidență publică din partea membrilor elitei rusești – inclusiv a liderului cecen Ramzan Kadîrov și a șefului paramilitar Evgheni Prigozhin – sunt fără precedent.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Mihail Kasyanov, prim-ministrul lui Putin din 2000 până în 2004, prezice că controlul președintelui asupra puterii ar putea scăpa brusc. În trei sau patru luni, cred că va avea loc o schimbare crucială, a declarat Kasyanov, care acum trăiește în exil, pentru Sky News la 30 septembrie.

Alți adversari ai lui Putin nu sunt atât de definitivi în privința momentului, dar, în condițiile în care recriminările zboară și criticile la adresa comandanților militari ai Rusiei sunt în creștere, ei simt că războiul marchează un punct de cotitură, sperând la începutul sfârșitului pentru țarul rus din zilele noastre.

Poate să se lupte, nu știu, a declarat pentru POLITICO exilatul rus și criticul proeminent al lui Putin, Mihail Hodorkovski. Mulțumită rezistenței Ucrainei și a pașilor greșiți și a tacticilor inepte ale Rusiei pe câmpul de luptă, persoane din interiorul Kremlinului și alți mari jucători politici par să ia în considerare viața după Putin, a adăugat el.