• Un cutremur de peste 6.3 grade a lovit Croația.
  • Cutremurul a afectat cel mai grav orașul Petrinja.
  • Petrinja se află la 47 kilometri de capitala Zagreb.
  • În Croația au avut loc două cutremure în doar 48 ore.
  • Armata a fost trimisă la Petrinja.

2020 nu se liniștește nici măcar pe final. A cutremurat pâmăntul astăzi nu departe de România. Croații caută oameni sub dărâmături după 20 de secunde de coșmar care au devastat un oraș.

20 de secunde s-a zguduit pământul la Petrinia, la doar 47 de kilometri de capitala Croației. Jumătate de oraș s-a făcut ruină, iar bilanțul arată șapte morți, între care și o fetiță de 12 ani, și peste 60 de răniți. Armata a fost trimisă să caute sub dărâmături, vecinii sloveni au oprit de urgență o centrală nucleară, iar premierul s-a dus la fața locului. În doar 48 de ore, la Petrinia au avut loc două cutremure: unul de 5.5 și altul – cel de astăzi – de peste 6.3.

Seismolog: „Dacă intrăm în panică nu rezolvăm nimic”

Autoritățile române spun că au echipe de salvare în standby pentru a fi trimise în ajutor. „Noi suntem pregătiți. Dacă acceptă ajutorul atunci se poate pleca pentru a sprijini în misiunea de căutare și de salvare. La acest moment nu avem informații ca este nevoie. Colegii fac reevaluare și bineînțeles echipa noastră rămâne în standby”, a declarat Raed Arafat, șeful DSU.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Trebuie să ne păstrăm calmul. Dacă intrăm în panică nu rezolvăm nimic. Să nu ne repezim pe scări în primul rând. Scările sunt cele mai vulnerabile. Și asta vă poate explica un inginer constructor pe domeniul lui de activitate”, a afirmat seismologul Mihai Diaconescu.