• În Beijing, restricțiile impuse în luna mai au fost ulterior relaxate pe măsură ce numărul cazurilor a scăzut.
  • Beijingul a raportat doar două noi infecții locale sâmbătă.
  • Izolarea Chinei a determinat unele întreprinderi și familii străine care dispun de mijloace financiare să își facă planuri de retragere.

China a raportat zero noi infecții cu COVID-19 în Shanghai pentru prima dată din martie, în timp ce ultimul focar de infecție din țară se diminuează după luni de închideri și alte restricții.

China este ultima mare economie angajată într-o strategie de „zero-COVID”, eliminând toate infecțiile printr-o combinație de închideri specifice, teste în masă și perioade lungi de carantină. Shanghai, centrul economic, a fost forțat să se închidă timp de luni de zile în timpul unui val de COVID în primăvara acestui an, cauzat de varianta Omicron, care se răspândește rapid, în timp ce capitala Beijing a închis școlile și birourile timp de săptămâni din cauza unui focar separat.

Infecțiile au încetinit în ultimele zile, Shanghaiul raportând sâmbătă zero cazuri de transmitere locală pentru prima dată de dinaintea epidemiei de la începutul lunii martie.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

„Nu au existat cazuri noi confirmate de COVID-19 pe plan intern și nici noi infecții asimptomatice pe plan intern în Shanghai”, a precizat orașul într-o declarație.

Izolarea celor 25 de milioane de locuitori din Shanghai a fost ridicată în mare parte la începutul lunii iunie, dar metropola a avut dificultăți în a reveni la normalitate, deoarece cartierele individuale au reimpus restricții privind noile infecții. Milioane de oameni din oraș au fost din nou blocați temporar în urmă cu două săptămâni, după ce guvernul a ordonat o nouă campanie de testare în masă.