• Cazurile de infectare cu varianta Omicron pun piedici în eforturile depuse cu scopul de a opri răspândirea virusului.
  • Luni, Shanghai a înregistrat 865 de infecții asimptomatice transmise la nivel local.
  • Creșterea numărului de infecții la nivel local este mică în comparație cu cele din multe focare de peste hotare.

Shanghai, centrul financiar al Chinei, a raportat marți un al cincilea record zilnic consecutiv de cazuri asimptomatice de COVID-19 transmise local, în timp ce varianta Omicron, foarte contagioasă, împiedică eforturile de a opri răspândirea virusului.

Shanghai a raportat 865 de infecții asimptomatice transmise pentru ziua de luni, potrivit datelor oficiale, în creștere față de 734 înregistrate cu o zi înainte.

De asemenea, Shanghai a raportat luni 31 de noi cazuri locale cu simptome confirmate, pe care China le contabilizează separat, inclusiv o persoană care a fost raportată inițial ca infecție asimptomatică și care a prezentat simptome ulterior, potrivit datelor Comisiei Naționale de Sănătate.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Creșterea numărului de infecții este mică în comparație cu cifrele înregistrate în multe focare de peste hotare, dar vine în contextul în care Shanghai încearcă să dubleze eforturile pentru a urma politica chineză de curățare dinamică, care are ca scop să limiteze fiecare focar, continuând schema de testare în masă a orașului după ce a făcut deja peste 30 de milioane de teste.

China continentală a raportat luni 2.281 de noi cazuri cu simptome confirmate, transmise la nivel local, a precizat NHC, față de 1.947 cu o zi înainte. Majoritatea cazurilor noi au fost descoperite în provincia Jilin din nord-estul țării. Numărul de noi cazuri locale asimptomatice din Shanghai a ajuns la 2.313, față de 2.384 cu o zi înainte.

Nu s-au înregistrat noi decese, bilanțul la 4.638 de morți fiind același. Până pe data de 21 martie, China continentală a raportat 134.564 de cazuri cu simptome confirmate, incluzând atât infecțiile locale, cât și cele sosite din afara continentului.