• Shanghai a anunțat vineri un record de 21.000 de cazuri noi și o a treia zi consecutivă de testare COVID.
  • Majoritatea orașelor mari din China mențin restricțiile COVID.
  • Mai mulți angajați ai magazinelor au decis să doarmă la supermarket, ca să-și poată asigura aprovizionarea cu alimente.

Cel mai mare și mai bogat oraș din China, Shanghai, se luptă cu un focar de Covid, dar și cu foametea. O parte dintre localnici protestează că nu au alimente, din cauza prelungirii lockdown-ului. Autoritățile îi obligă pe cetățeni să stea în case de câteva săptămâni, în timp ce se fac testări masive. Criza de alimente provoacă, însă, revolte violente în anumite zone unde sunt sparte magazinele.

Politica Zero Covid a Chinei merge până la blocarea celui mai mare oraș cu 26 de milioane de locuitori, iar alte orașe au înăsprit, de asemenea, restricțiile, chiar și în locuri fără focare recente. Lockdown-ul și lipsa transportatorilor afectează aprovizionarea cu alimente și alte produse de primă necesitate.

Chinezii strigă și de la balcoane, dar statul nu doarme niciodată. Dronele sunt omniprezente și transmit avertismente sonore către cetățeni, ca să-și controleze „nevoia sufletească de libertate„. Mai mulți angajați ai magazinelor au decis să doarmă la supermarket, ca să-și poată asigura aprovizionarea cu alimente.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA