• Autoritățile spun că toate școlile primare, gimnaziale și liceale, grădinițele și creșele se vor redeschide la 1 septembrie.
  • Orașul a raportat pentru sâmbătă cinci noi infecții locale cu COVID.
  • Shanghai a extins cerința de testare săptămânală a COVID-19 și a prelungit testarea gratuită până la sfârșitul lunii septembrie.

Orașul chinez Shanghai anunță că va redeschide toate școlile primare, gimnaziale și liceale, grădinițele și creșele la 1 septembrie, după luni de zile de închideri COVID-19.

Shanghai va cere tuturor profesorilor și elevilor să facă teste de acid nucleic pentru coronavirus în fiecare zi înainte de a părăsi campusul, potrivit unei declarații publicate duminică de Comisia Municipală pentru Educație din Shanghai.

De asemenea, aceasta a cerut profesorilor și elevilor să efectueze un „autocontrol al sănătății” de 14 zile în oraș, înainte de redeschiderea școlii.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Shanghai a închis toate școlile la mijlocul lunii martie, înainte de închiderea orașului timp de două luni pentru a combate cea mai gravă epidemie de COVID din aprilie și mai.

Aceasta a permis unor elevi de liceu și de gimnaziu să se întoarcă în sălile de clasă în iunie, în timp ce majoritatea celorlalți au continuat să studieze acasă pentru restul semestrului.

Shanghai, cel mai populat oraș din China, a raportat pentru sâmbătă cinci noi infecții locale cu COVID, toate asimptomatice, în timp ce la nivel național au fost raportate 2.467 de cazuri transmise pe plan intern.

Acesta a extins cerința de testare săptămânală a COVID-19 și a prelungit testarea gratuită până la sfârșitul lunii septembrie, în încercarea de a ține sub control virusul, au anunțat sâmbătă autoritățile.