Sibiu intră în scenariul roşu pentru următoarele două săptămâni

Sursa Foto: Mediafax

Municipiul Sibiu intră oficial în scenariul roșu, după ce, pentru a treia zi consecutiv rata de incidență cumulată a depășit 3 la mie. Restricțiile, amânate 48 de ore, se impun de la miezul nopții de vineri spre sâmbătă.

Reprezentanții Prefecturii Sibiu au anunțat, vineri, că în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu s-au aprobat restricțiile pentru municipiul Sibiu, după ce incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 pe ultimele 14 zile a depășit 3 la mia 1000 de locuitori.

Scenariul roșu pentru următoarele 14 zile intră în vigoare de la miezul nopții de vineri spre sâmbătă. Rata de incidență cumulată este, vineri, de 3,28 la mie. Prima depășire a fost miercuri, când CJSU Sibiu a decis să amâne cu 48 de ore luarea deciziei privind restricțiile, pentru a analiza situația epidemiologică în termenul legal.

Astfel, odată cu intrarea în scenariul roșu, elevii vor trece la școala online, excepție făcând cei din clasele terminale, potrivit legii, restaurantele se închid la interior, la fel și cafenelele, cinematografele și alte instituții de cultură.

De duminică intră în vigoare și Hotărârea Guvernului privind prelungirea stării de alertă, care impune alte restricții, între care modificarea intervalului orar al deplasării pe timp de noapte.