Sicilia intră în stare de urgenţă din cauza incendiilor care s-au extins în Italia. Cât va fi valabilă

Sicilia intră în stare de urgenţă din cauza incendiilor care s-au extins în Italia. Cât va fi valabilă Sursă foto: Facebook/Nello Musumeci
  • Sicilia a declarat stare de urgență.
  • Incendiile se extind în sudul Italiei.
  • Temperaturile neobișnuit de ridicate, de peste 40 de grade Celsius, provoacă secetă în tot sudul Italiei, amplificând focul.

Sicilia intră în stare de urgență, pe măsură ce incendiile devastatoare se extind în sudul Italiei.

Guvernul a declarat sâmbătă starea de urgență și criză în Sicilia timp de șase luni din cauza incendiilor care se dezlănțuie pe insulă de la sfârșitul lunii iulie, scrie canberratimes.com.au.

Președintele regional Nello Musumeci a scris într-o postare pe Facebook că a luat această decizie pentru că temperaturile neobișnuit de ridicate și condițiile meteorologice anormale vor continua să prezinte un risc în următoarele săptămâni.

Între timp, în Calabria, trupul unui bărbat și cel al unei femei au fost descoperite vineri la o fermă din San Lorenzo, după ce focul a distrus un grajd și o clădire. Perechea a încercat să salveze o plantație de măslini, scrie agenția de știri ANSA din Italia.

Zonele din sudul Italiei se luptă cu incendii de câteva zile, Calabria, Sicilia și Puglia fiind cele mai afectate.

Temperaturile neobișnuit de ridicate, de peste 40 de grade Celsius, provoacă secetă în tot sudul Italiei, amplificând focul.

Asociația agricolă Coldiretti a descris această vară ca fiind cea mai fierbinte din ultimii zece ani.