• Silviu Predoiu, fostul adjunct al SIE, a fost invitat, joi, în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show”.
  • Silviu Predoiu, despre cazul din Belarus: „Ce s-a întâmplat este condamnabil și ne pune pe toți pe gânduri.”
  • Silviu Predoiu: „Cu vaccinarea, eu sunt într-o beznă totală pentru că nu ne-au lămurit”.

A demisionat din partidul lui Victor Ponta, iar, când a făcut-o a zis că a văzut cum nu trebuie să se facă politică. Fostul adjunct al SIE, generalul de patru stele Silviu Predoiu nu are de gând să se lase de acest sport extrem și crede că se pot face lucruri uriașe pentru țară dacă te înconjori de oameni de calitate. Să-l audă Dumnezeu și Maica Domnului! Mai există oameni de calitate în politică? Ce șanse mai are România să-și adune dinții de pe jos?

Despre evenimentul de la Minsk, cu deturnarea avionului Ryanair: Ce s-a întâmplat este condamnabil și ne pune pe toți pe gânduri. Nu știm cu cine suntem în avion și unde vom ateriza. Este clar un abuz inimaginabil. Ce a făcut nu este un gest de putere, este de slăbiciune, un om puternic o face mult mai discret. Aș pune atenția către răspunsul Moscovei, care a uimit pe unii făcând o paralelă între 2015 și ce s-a întâmplat acum. Am văzut știrea duminică, iar primul lucru care mi-a venit în minte a fost avionul președintelui Boliviei. I-au refuzat accesul până să aterizeze în singurul loc unde avea voie. Indiferent cât de diplomatic, libertin, este un actor când se apropie de încălcarea legii, a generat un precedent”.

Întrebat dacă vrea să facă politică cu adevărat, fostul adjunct al SIE a răspuns: „Da, intetionez, lucrez, intenționez să lansez o formă de… să le aduc aminte oamenilor că merită. Te poți uita pasiv cum îți pleacă copiii, cum se vorbește cu ușurință de pensii, salarii. Nu îmi propun o împărțire în categorii, pot să fie membrii de partid, vreau să promovăm civismul, către acea Românie responsabilă, respectată, integră”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

„Valeriu Gheorghiță a adus un soi de credibilitate, dar nu era treaba lui cu comunicarea”

Despre colonelul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare: „Este o confuzie, dumnealui a adus un soi de credibilitate, dar nu era treaba lui cu comunicarea, ce conținea fișa postului a făcut foarte bine. Cu vaccinarea, eu sunt într-o beznă totală pentru că nu ne-au lămurit, premeirul anunță după 1 iunie relaxarea, președintele după 15, care e criteriul numărului de vaccinați sau numărului de infectări? Sunt vaccinat am făcut și rapel. Altele sunt problemele, vaccinul pentru aroganță nu am de când să îl fac, să îi vaccinăm noi pe ei”.

Despre alegerile prezidențiale din 2024: „Cred că trebuie și merită. Sunt optimist. E foarte bine că după un an ne punem întrebări. Eu nu am întâlnit discuții despre cine va fi candidatul prezidențial la 6 luni după ce s-au terminat alegerile. Se discută de parcă e un alt indiciu de insatisfacție. Poate corectăm ceva”