• Silviu Predoiu: De câte ori, în ultima vreme, Președintele ne spune câte ceva, tot de atâtea ori apare și câte un analist, jurnalist sau politician care încearcă să ne explice ce a vrut să zică acesta, căutând înțelesuri ascunse, subtile dar profunde în vorbele sale.
  • Silviu Predoiu: Așa că am decis, omul acesta tace și face! Nu știam ce va face, nu știam când va face dar sigur va face ceva, iar atunci când va termina vom vedea, în sfârșit, chiar lucrul bine tăcut, pardon, făcut
  • Silviu Predoiu: Ne-a luat ceva timp, dar ne-am cam lămurit că, în realitate, nu face mai nimic și mai că ne bucurăm pentru asta. Nici nu mai are importanță dacă și ce vrea să facă în continuare. Ce contează cu adevărat de acum înainte este ce vom face noi!

Silviu Predoiu, inițiator al proiectului „România, Implică-te”, afirmă că, în ciuda eforturilor jurnaliștilor și analiștilor de a decripta mesajele transmise public de președintele Iohannis, acestea nu au nimic ascuns, nimic subliminal, nimic profund și, ca atare, trebuie să luăm vorbele șefului statului așa cum le auzim.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

“De câte ori, în ultima vreme, Președintele ne spune câte ceva, tot de atâtea ori apare și câte un analist, jurnalist sau politician care încearcă să ne explice ce a vrut să zică acesta, căutând înțelesuri ascunse, subtile, dar profunde în vorbele sale. Ei bine, oricât de sinceri în demersurile lor ar fi traducătorii voluntari de ziceri prezidențiale, mă tem că se înșală amarnic. Nu cred există niciun fel de mesaje subliminale, ce spune asta este, exact așa cum și cât auzim”, afirmă fostul șef adjunct al SIE într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Silviu Predoiu dă exemplu zicerile prezidențiale despre programul consultărilor cu partidele parlamentare privind formarea unui nou guvern sau despre imposibilitatea de a nu avea un guvern validat de Parlament peste iarnă.

“Când ne transmite pe silabe că va <convoca consultări abia săptămâna viitoare> înseamnă că nu vrea să-și strice programul deja stabilit și weekendul în provincie și nimic mai mult. Când ne spune că <nu putem să stăm peste iarnă fără guvern> înseamnă că el chiar s-a întrebat dacă această variantă ar fi posibilă și a ajuns la concluzia că nu se poate. Și tot așa”, amintește inițiatorul proiectului „România, Implică-te” .

Silviu Predoiu susține că sloganul electoral al lui Iohannis din 2014, “Tace și face”, a fost începutul unei păcăleli care a beneficiat însă de îngăduința oamenilor, în speranța lucrului bine făcut.

“Ne-a luat ceva vreme, dar acum îl cunoaștem suficient de bine pentru a nu ne mai amăgi. Vă amintiți acel slogan cu <Tace și face!> din 2014? Cam așa a început păcăleala, dar atunci aveam o scuză, cei mai mulți îl auzeam tăcând pentru prima dată. Iar la cât de mult și de adânc tăcea ne-am gândit că ceva-ceva o face el, doar nu o tace chiar chiar degeaba. Poate cugetă!”, punctează fostul șef adjunct al SIE. În concluzie, Silviu Predoiu spune că, de fapt, Iohannis nu face nimic și nici nu contează ce va mai face, dar important este ce vom face noi: “Ne-a luat ceva timp, dar ne-am cam lămurit că, în realitate, nu face mai nimic și mai că ne bucurăm pentru asta. Nici nu mai are importanță dacă și ce vrea să facă în continuare. Ce contează cu adevărat de acum înainte este ce vom face noi!”