• Silviu Predoiu: Mulțumită contribuției valoroase a domnului președinte Iohannis la rezolvarea crizei guvernamentale, concretizată în nominalizarea domnului Cioloș, starea conflictuală dintre PNL și USR(PLUS) a revenit brusc în actualitate dar, de aceasta dată, într-o formă răsturnată.
  • Silviu Predoiu: Oare politicianul român de astăzi chiar nu sesizează incoerențele ce îi însoțesc <pas cu pas> atât vorbele cât și faptele? Chiar nu realizează că ne cere încredere și susținere, dar ne spune în același timp că nimic din ce afirmă nu trebuie luat in serios, că nu există principii, nici valori, nici reguli sau norme ci doar interese?
  • Silviu Predoiu: Cetățeanul care astăzi trece printr-un dezastru sanitar generat de lipsa lor de responsabilitate și de dezinteresul lor pentru poporul pe care îl invocă din două în două fraze. Eu cred că sunt conștienți de ce fac. Și mai cred că nu le pasă pentru că știu că maximul de sancțiune pe care o vor primi va fi un și mai mare absenteism la următoarele alegeri.

Silviu Predoiu, inițiator al proiectului „România, Implică-te”, afirmă că nominalizarea lui Dacian Cioloș ca premier a readus în prim plan  neînțelegerile dintre PNL și USR, dar sub o altă formă, care devoalează încă o dată distanța între vorbe și fapte a politicianului român.

“Mulțumită contribuției valoroase a domnului președinte Iohannis la rezolvarea crizei guvernamentale, concretizată în nominalizarea domnului Cioloș, starea conflictuală dintre PNL și USR(PLUS) a revenit brusc în actualitate dar, de aceasta dată, într-o formă răsturnată.  Adică tot felul de vorbitori, din ambele tabere, recunoscând că s-au spus o serie de lucruri dure, că s-au rostit vorbe grele, vecine cu insulta, că s-au formulat acuze grave, ne asigură însă că ….. și aici este aici: <toate lucrurile pot fi depășite, toate neînțelegerile>, <este nevoie de mai puține orgolii>, <declarațiile publice (n.n. adică recitalul de înjurături reciproce) au fost doar puncte de plecare pentru negocieri>, <trebuie să vedem cum se ne poziționăm dincolo de declarațiile publice>, <dacă am ține cont de tot ce spun politicienii unii despre alții nu s-ar mai putea face coaliții>și că <în politică vorbele nu au aceeași valoare ca în afara ei>”, afirmă fostul șef adjunct al SIE, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Silviu Predoiu subliniază că, în ciuda declarațiilor publice că nu vor exista discuții între PNL și USR pentru formarea unui nou guvern, acestea nu înseamnă că protocolul coaliției nu a fost denunțat, așa cum s-ar vrea să se înțeleagă..

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

“Mai mult decât atât, tot în aceste zile aflăm că acel <nu acceptăm nicio formulă in care domnul Cîțu rămâne premier>, dar și răspunsul conform căruia <nu mai avem ce discuta cu USR-ul dacă votează moțiunea de demitere a guvernului>, nu înseamnă, așa cum cetățeanul naiv și-ar putea închipui, că protocolul coaliției a fost denunțat! Nu, nici pe departe, membrii coaliției au votat doar demiterea guvernului coaliției, adică al lor, pentru a-l îndepărta pe premierul care, la rândul său, concediase miniștrii partenerului. Doar atât, nimic mai mult! “, punctează Silviu Predoiu.

În opinia sa, politicienii care fac declarații contradictorii, chiar dacă invocă interesul cetățeanului, sunt, de fapt, lipsiți de responsabilitate, știu acest lucru, dar nu le pasă, deoarece absenteismul la vot este singura sancțiune la adresa lor.

“Aaaa, și să nu uităm, în caz că nu merge varianta Cioloș, USR-ul nu va mai accepta niciodată pe domnul Cîțu ca premier, dar ar putea fi de acord cu orice alt politician propus pentru această poziție de partidul al cărui președinte este chiar domnul Cîțu. Oare politicianul român de astăzi chiar nu sesizează incoerențele ce îi însoțesc <pas cu pas> atât vorbele cât și faptele? Chiar nu realizează că ne cere încredere și susținere, dar ne spune în același timp că nimic din ce afirmă nu trebuie luat in serios, că nu există principii, nici valori, nici reguli sau norme ci doar interese? Iar acelea doar ale lor, nu ale noastre, chiar dacă de dimineața până seara ne vorbesc de interesul cetățeanului? Cetățeanul care astăzi trece printr-un dezastru sanitar generat de lipsa lor de responsabilitate și de dezinteresul lor pentru poporul pe care îl invocă din două în două fraze. Eu cred că sunt conștienți de ce fac. Și mai cred că nu le pasă pentru că știu că maximul de sancțiune pe care o vor primi va fi un și mai mare absenteism la următoarele alegeri”, avertizează fostul șef adjunct al SIE.

Silviu Predoiu remarcă, totodată, că Dacian Cioloș vorbește despre un mandat încredințat de popor, deși matematica arată că cele 15 procente obținute de USR la alegerile parlamentare nu reprezintă poporul pe care îl invocă.

“În rest toate bune, ei au treabă, lucrează pentru cetățean, au <răspunderea mandatului încredințat de popor>, al angajamentelor luate față de acesta, așa cum ne luminează domnul Cioloș care confundă pe cei 15% (din cei 30% dintre românii ce au ales să voteze) cu întreg poporul. Nu, domnule Cioloș, cei 15% care au votat pentru propunerile dvs. electorale înseamnă și că 85% dintre cei care au mers la urne au fost împotriva lor. Parșivă matematica asta, nu-i așa?”, conchide Silviu Predoiu.