Silviu Predoiu: Nu știu cât va rezista coaliția. Probabil, spre toamnă, iese USR și intră PSD

Silviu Predoiu: „A fi patriot înseamnă a-ți iubi țara chiar și atunci când nu este așa cum o vrei tu. O țară nu dezamăgește niciodată” Sursa Foto: Aleph News
  • Silviu Predoiu: Nu știu cât vor rezista. Eu sper ca lumea să se trezească. Eu nu mizez pe PSD, din păcate. Când spun PSD mă refer la conducerea PSD, nu la membri. Mi s-a părut o aberație chestiunea acea <nu depunem moțiune de cenzură ca să aibă timp să-și depună PNRR
  • Silviu Predoiu: Această coaliție este ținută de interese până probabil mai spre toamnă, să treacă vara. Oricum nu au legătură cu ce așteaptă populația și merităm cumva treaba asta pentru că nici nu spunem ce vrem. Asistăm pasiv la dezbateri despre proiect cu impact social negativ uriaș
  • Silviu Predoiu: Cred că toată miza e să scape de câțiva de acolo și probabil că va fi o alianță. A mai fost o dată (…) Iese USR și intră PSD, cam așa văd și eu

Gen(r) Silviu Predoiu spune că actuala coaliție va mai rezista cel mai probabil până în toamnă când locul USR va fi luat de PSD, din partea căruia nu are însă mari așteptări, dovadă fiind atitudinea social-democraților față de Guvernul Cîțu în cazul PNRR.

“Nu știu cât vor rezista. Eu sper ca lumea să se trezească. Eu nu mizez pe PSD, din păcate. Când spun PSD mă refer la conducerea PSD, nu la membri. Mi s-a părut o aberație chestiunea acea . Păi dacă este o ticăloșie, de ce nu-l blochezi? Pentru că ar însemna să blocăm la nivel european. Știți ce se întâmplă? Vorbesc cât se poate de neutru. Ungaria și Polonia nu au avut o problemă să blocheze bugeul UE atunci când au crezut că interesele lor nu sunt reprezentate corect. Și în final au căpătat dreptate. Și nu s-a sufocat nimeni de furie, n-a leșinat nimeni. Europa nu s-a oprit. Așa e și aici. Dacă tu ești convins că acel PNRR este o tragedie pentru poporul român așa cum spui tu, păi bate-te pentru el. Puneți vorbele unde sunt faptele”, a explicat fostul șef adjunct al SIE, joi seara, la emisiunea Marius Tucă Show, de la Aleph News.

Silviu Predoiu remarcă superficialitatea și lipsa de transparență a guvernanților în cazul PNRR: “M-am uitat pe site-ul Comisiei Europene. Găsești acolo planurile naționale de reziliență pentru majoritatea statelor. Am căutat și la Germania, și la Franța… Am trecut prin ele. Italia, Slovenia, Slovacia. Cele mai mici au 200 de pagini. România are 16 pagini. Germania are 700-800 pagini. Și după asta spun că suntem răuvoitori în interpretarea măsurilor. Păi dacă voi nu ne spuneți… Apropo de aroganță, noi cum să ne pronunțăm?”

Silviu Predoiu atrage atenția că acțiunile guvernanților sunt contradictorii și nu au legătură cu așteptările populației.

„Această coaliție este ținută de interese până probabil mai spre toamnă, să treacă vara, să mai scape un pic de… Oricum nu au legătură cu ce așteaptă populația și merităm cumva treaba asta pentru că nici nu spunem ce vrem. Asistăm pasiv la dezbateri despre proiect cu impact social negativ uriaș. Sunt niște chestii pe care un om normal nu poate să le înțeleagă. Spui pe 18 mai că România e statul care a reușit să depășească cu viteza cea mai mare criza și este în recuperarea economică cea mai semnificativă după cea mai mare criză din ultima 100 de ani, ceea ce e pozitiv, nu, eu asta înțeleg și după aceea vii și spui vom umbla la pensii, vom vorbi despre salarii, vom tăia niște stimulente. Păi tocmai ați spus că am trecut de ele. Dacă nu treceam ce făceați? O să vă spunem noi. Nici măcar nu știm. Dacă ar fi în Guvern un laureat al premiului Nobel sau măcar un savant de renume mondial cum era Elena Ceaușescu, aș spune”, a explicat fostul șef adjunct al SIE.

Silviu Predoiu crede că PNL vrea să scape de USR și să facă o alianță cu PSD, existând precedentul Cabinetului Tăriceanu care guvernat minoritar, sprijiniț în Parlament de social-democrați.

“Cred că toată miza e să scape de câțiva de acolo și probabil că va fi o alianță. A mai fost o dată (…) Iese USR și intră PSD, cam așa văd și eu”, a adăugat fostul șef adjunct al SIE.