• „Nu există pregătire suficientă în Poliție. Poliția trebuie să răspundă public. Noi toți trebuie să fim extrem de intransigenți”
  • „Desființarea SIIJ se va întâmpla. Voi vota așa cum este asumat proiectul de coaliție”
  • „Comunicatul CCR în disputa cu CJUE putea să lipsească”
  • „Legea prin care judecătorii CCR să nu fi fost membri de partid a trecut tacit de Camera Deputaților. Trebuie să existe o îndepărtare de politică a judecătorilor CCR. Trebuie să închidem poarta de atac la CCR”

Mi-e greu să înțeleg ce se întâmplă în CSM. Constituția și nici legile nu prevăd un președinte interimar al CSM. În CSM sunt practici netransparente. Membrii CSM trebuie să explice ce se întâmplă. Blocajul din CSM aruncă o umbră asupra Justiției. Membrii CSM sunt prinși în niște lupte sterile”, a declarat Simona Maya Teodoroiu, fost judecător CCR, deputat PSD, în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News.

Nu există pregătire suficientă în Poliție. Nu știu dacă există control intern suficient în M.A.I. Poliția trebuie să răspundă public. Noi toți trebuie să fim extrem de intransigenți. Pe această componentă a statului, mergem spre un eșec, Din interiorul profesiei, polițiștii ar trebui să vorbească. Este o problemă legată de proceduri, noi patinăm”, spune Teodoroiu, legat de scandalurile recente în care este implicată Poliția Română.

PSD știe că SIIJ se va desființa, dar nu știe unde se va duce competența de investigare a magistraților și așteaptă proiectul ministrului Justiției, Cătălin Predoiu: „Desființarea SIIJ se va întâmpla. CCR a spus că SIIJ nu încalcă Constituția și este opțiunea Legiuitorului. Voi vota așa cum este asumat proiectul de coaliție”

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În disputa CCR-CJUE, Simona Maya Teodoroiu, fost judecător CCR și deputat PSD în comisia Juridică a Camerei Deputaților, a declarat: „Este o falsă problemă conflictul CJUE-CCR. CJUE nu critică deciziile CCR. CJUE nu vrea impunitatea persoanelor vinovate de fraude cu fonduri europene. CCR nu se exprimă decât prin decizii. Comunicatul CCR putea să lipsească”.

În plus, PSD speră ca proiectul de lege de modificare a legii CCR, prin care judecătorii CCR să nu fi fost membri de partid cu cel puțin 8 ani înainte de data numirii în funcție, să fie adoptat înainte de noile numiri din vara acestui an de la CCR:

Am inițiat împreună cu președintele Marcel Ciolacu și senatorul Laura Moagher lege prin care judecătorii CCR să nu mai fie membri de partid. Legea a trecut tacit de Camera Deputaților. Trebuie să existe o îndepărtare de politică a judecătorilor CCR. Trebuie să închidem poarta de atac la CCR. Sper ca legea să intre în vigoare în acest an. Sper să existe criterii la numirile în CCR”

Cât despre Ordonanța Prună pe care în trecut PSD a criticat-o și la finalul lui 2021 a votat-o, Simona Maya Teodoroiu spune că PSD așteaptă decizia CCR:

PSD a votat Ordonanța Prună, a fost un vot asumat de partid. Am votat în cunoștință de cauză. N-am avut de practică incorectă pe Ordonanța Prună. E bine că Ordonanța Prună a ajuns la CCR. Acum a fost un vot clar politic. Nu știu dacă e bine ca serviciile să facă Justiție și nu știu dacă este rău. La cum arată democrația din România, poate ar trebui să ne limităm la organele constituționale. Votul meu a fost disciplinat. E bine să ne raportăm strict la organele de cercetare penală. Haideți să vedem ce va spune din nou Parlamentul după decizia CCR”.