• Simona, o româncă stabilită de 20 de ani în SUA, este democrată şi crede că protestele antirasism sunt justificate
  • Mark, soţul ei, este republican şi susţine măsurile adoptate de guvern
  • În timp ce în peste 40 de oraşe din SUA au loc mişcări de stradă, economia este în declin din cauza crizei COVID-19

Protestele din SUA sunt văzute diferit de Simona, o româncă stabilită de 20 de ani în Las Vegas, şi de soţul ei, Mark, un american a cărui afacere este afectată de criza COVID-19.

Mark crede că mişcările ar fi o conspiraţie împotriva lui Donald Trump, care a deranjat cu discursul său „puternic”. Simona consideră că preşedintele a „împroşcat cu noroi toate valorile de bază“ şi a încurajat discriminarea. Ambii condamnă, însă, actele de vandalism.

„Cred că dacă ajungi în mlaştina de la Washington şi nu urmezi regulile, pe care el nu le-a urmat provoci probleme. (…) De aceea sunt sută la sută sigur că să scoţi forţele militare, „tunurile mari” şi să diminuezi manifestările ilegale, să laşi protestele paşnice, să găseşti problemele şi să le rezolvi”, spune Mark Ott, cetățean american.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„Nu sunt de părere că ce se întâmplă acum este o conspiraţie. (…) Acest sistem pus la punct cu foarte mulţi ani în urmă a dus la discriminări când vine vorba să iei un credit sau să mergi la o şcoală mai bună sau când vine vorba să primeşti o educaţie mai bună. Şi, de fapt, aici este buba, cum spunem noi în România”, spune Simona Mitrică Ott, româncă stabilită în SUA.