• Un băiat de 11 ani suferă de un simptom extrem de rar al Covid-19.
  • A avut degetele de la picioare extrem de umflate și a resimțit o mâncărime puternică.
  • Mama sa spune că simptomele l-au chinuit timp de două luni.

După ce a suferit o scurtă vreme de Covid în noiembrie, Joshua Male, care locuiește în Somerset, a avut degetele de la picioare extrem de umflate și mâncărime, potrivit Bristol Post.

Acest lucru este recunoscut ca fiind un simptom rar al bolii, numit Covid Toe („deget de la picioare Covid”).

Mama sa, Louise Male, în vârstă de 36 de ani, din Burnham-on-Sea, a spus că problema i-a afectat lui Joshua capacitatea de a dormi și de a merge corect, așa cum relatează Somerset Live.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Ea a spus: „Este greu să-ți vezi copilul în durere și până la săptămâna cinci sau șase plângea noaptea, deoarece degetele de la picioare erau foarte de umflate.”

„De când am postat despre asta pe Facebook, am primit atât de multe mesaje de la oameni care mi-au spus că copilul lor a avut același lucru.”

„Am văzut atât de multe imagini cu picioarele oamenilor în această etapă, iar fiica unei femei are exact aceleași simptome ca Joshua”.

După vacanța din octombrie, Joshua s-a întors la școală timp de trei zile înainte ca întreaga sa clasă să fie trimisă acasă din cauza unui caz pozitiv în rândul personalului.

O săptămână mai târziu, a început să experimenteze niște simptome bizare.

Doamna Male a spus: „A spus: mamă, picioarele mele mă mănâncă foarte tare!”

În acea etapă, tălpile picioarelor lui Joshua au fost afectate, dar mâncărimea s-a răspândit în curând la „vârfurile și părțile laterale ale degetelor de la picioare” și crea nu a ajutat.

Doamna Male s-a întors la farmacia locală pentru sfaturi și i-au sugerat Sudocrem și alte antiinflamatoare: cu toate acestea, niciunul dintre ele nu și-au făcut efectul.

„Când a ajuns acasă de la școală și și-a scos pantofii și i s-au încălzit picioarele, au devenit mai dureroase”, a spus doamna Male.

„A fost cel mai rău la culcare și dimineața la prima oră.”

„Un picior era foarte rece și celălalt foarte cald”.

Doamna Male a spus că medicul a prescris hidrocortizonul cu un procent de cremă și ibuprofen pentru durere, dar crema „nu a făcut nicio diferență”.

„Am avut nopți în care el nu putea să doarmă și i-a fost atât de greu să meargă”, a spus ea.

La patru zile după apelul făcut medicului de familie, doamna Male a spus că a fost nevoită să-l ducă la spitalul Musgrove A&E din Taunton.

„Înainte să-l duc la spital, a plâns toată noaptea.”

„La spital i-au spus că degetele lui de la picioare vor fi celebre pentru că le-au trimis fotografia unei baze de date din Bristol”, a spus ea.

Abia acum, peste două luni, picioarele lui Joshua încep să arate mai bine.