• OMS sare în ajutorul celor cinci țări care nu au început încă campaniile de imunizare Covid-19.
  • Singurele state membre în care nu s-a început campania de vaccinare sunt Burundi, Eritreea, Haiti, Coreea de Nord și Tanzania.
  • Până acum, la nivel global, au fost administrate trei miliarde de doze de vaccin.

Trei miliarde de doze de vaccin anti-COVID au fost admininstrate deja la nivel mondial. Însă, în cinci dintre cele 194 de state membre ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) nu au început încă programele de imunizare în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, potrivit news24.com.

Astfel, OMS a anunțat că sprijină aceste cinci state ca să înceapă campaniile de imunizare. Vaccinarea nu a început încă în Burundi, Eritreea, Haiti, Coreea de Nord și Tanzania.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a dorit ca fiecare țară să înceapă să își vaccineze personalul sanitar și pe cei mai vulnerabili la boala Covid-19 în primele 100 de zile din 2021 – o dată care a trecut în aprilie.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Cu toate acestea, faptul că țările bogate au acaparat loturile care au ieșit de pe liniile de producție a făcut ca unele țări să aștepte să își administreze primele doze.

„Ne confruntăm cu o pandemie cu două căi, alimentată de inechitate”, a declarat marți Tedros.

Facilitatea Covax, menită să asigure accesul țărilor mai sărace la vaccinuri, a livrat până în prezent 89 de milioane de doze către 133 de teritorii participante.