• Dumitru Prunariu a primit, joi, în cadrul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti, titlul de Cetăţean de Onoare.
  • Merită cu certitudine un loc în galeria personalităţilor Bucureştiului” , spune Nicuşor Dan.
  • Edilul reaminteşte că Dumitru-Dorin Prunariu a participat la misiunea SOIUZ 40 din cadrul programului spaţial ,,lntercosmos” şi a petrecut în spaţiu 7 zile, 20 de ore şi 42 de minute.

Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat vreodată în spaţiul cosmic, a primit, joi, în cadrul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti, titlul de Cetăţean de Onoare. „Merită cu certitudine un loc în galeria personalităţilor Bucureştiului” , spune Nicuşor Dan.

Cu deosebită consideraţie, i-am acordat astăzi (joi – n.r.), în cadrul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti, titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Bucureşti domnului Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat vreodată în spaţiul cosmic. La împlinirea a 70 de ani de viaţă, înmânarea titlului constituie o recunoaştere a activităţii acestei adevărate personalităţi a României contemporane, care merită cu certitudine un loc în galeria personalităţilor Bucureştiului” , transmite Nicuşor Dan.

Edilul reaminteşte că Dumitru-Dorin Prunariu a participat la misiunea SOIUZ 40 din cadrul programului spaţial ,,lntercosmos” şi a petrecut în spaţiu 7 zile, 20 de ore şi 42 de minute.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Domnia sa şi-a îndeplinit cu onoare toate îndatoririle ca militar, diplomat, om de ştiinţă, cu merite deosebite recunoscute atât pe plan naţional, cât şi internaţional, şi nu în ultimul rând ca cetăţean al Bucureştiului, oraş în care-şi desfăşoară activitatea de 40 de ani” , încheie Nicuşor Dan.