Sir Keir Starmer se întâlnește cu Donald Trump pentru a „stabili o relație” între Marea Britanie și SUA. Premierul va discuta și cu democrata Kamala Harris

Sir Keir Starmer s-a întâlnit cu Donald Trump în timpul vizitei Premierului la New York. Se crede că aceasta este prima întâlnire dintre actualul prim-ministru britanic și fostul – și posibilul viitor – Președinte al SUA, scrie SkyNews.

Cei doi s-au întâlnit joi seara la New York, unde Sir Keir se afla în timpul unei vizite la ONU. David Lammy, Ministrul de Externe laburist, s-a întâlnit, de asemenea, cu JD Vance.

Vorbind cu jurnaliștii înainte de întâlnire, Sir Keir a declarat că a dorit să se întâlnească atât cu Trump, cât și cu Harris înainte de votul din noiembrie. Cu toate acestea, întâlnirea cu democratul a fost dificilă din cauza „provocărilor obișnuite ale agendei”.

Întrebat dacă o președinție Trump ar lăsa Ucraina expusă, Sir Keir a declarat că natura „relației speciale” dintre Regatul Unit și SUA „se află întotdeauna deasupra oricărei persoane care deține funcția respectivă”.

Vorbind înainte de întâlnire, Trump a spus că Sir Keir a fost „foarte drăguț”. „De fapt, cred că este foarte drăguț. A făcut o cursă grozavă, s-a descurcat foarte bine, este foarte devreme, este foarte popular.”

Trump a continuat să îl laude și pe liderul reformei din Marea Britanie, Nigel Farage, spunând: „Cred că Nigel este grozav, îl cunosc de mult timp”.

Exit mobile version