• Comisia Europeană a aprobat o investiție de 216 milioane de euro pentru refacerea sistemului de termoficare din București.
  • 211,94 de kilometri de conducte vor fi înlocuiți, iar problema pierderii a 28% din căldura care circulă între sursă și consumator va fi remediată.
  • Elisa Ferreira, Comisarul pentru coeziune și reforme: Această investiție a UE în modernizarea unei infrastructuri esențiale pentru capitala României poate îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor”.

Comisia Europeană a aprobat o investiție de 216 milioane euro pentru modernizarea sistemului de termoficare al Capitalei.

Sistemul de la noi e unul dintre cele mai mari din lume, care furnizează apă caldă și căldură, unui număr de 1,2 milioane de bucureșteni.

211,94 de kilometri de conducte vor fi înlocuiți pentru remedierea problemelor care duc la pierderea a 28% din căldura care circulă între sursă și consumator.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Mai mult, un nou sistem de detectare a scurgerilor va fi instalat. Proiectul va asigura un sistem de transport al energiei termice durabil și accesibil ca preț, sporind eficiența energetică a rețelei pentru o mai bună calitate a vieții locuitorilor și a aerului datorită unei reduceri substanțiale a gazelor care urmează să fie arse.

„Această investiție a UE în modernizarea unei infrastructuri esențiale pentru capitala României este un bun exemplu de proiect care poate îndeplini simultan obiectivele de îmbunătățire a vieții de zi cu zi a cetățenilor, cât şi cele ale Pactului verde și în materie de schimbări climatice”, a spus Comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira.