Sistemul de termoficare din București va fi modernizat cu peste 200 de milioane de euro de la Comisia Europeană

Sistemul de termoficare din București în timp ce este reparat. 211,94 de kilometri de conducte vor fi înlocuiți. Sursa Foto: Mediafax / Alexandru Dobre
  • Comisia Europeană a aprobat o investiție de 216 milioane de euro pentru refacerea sistemului de termoficare din București.
  • 211,94 de kilometri de conducte vor fi înlocuiți, iar problema pierderii a 28% din căldura care circulă între sursă și consumator va fi remediată.
  • Elisa Ferreira, Comisarul pentru coeziune și reforme: Această investiție a UE în modernizarea unei infrastructuri esențiale pentru capitala României poate îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor”.

Comisia Europeană a aprobat o investiție de 216 milioane euro pentru modernizarea sistemului de termoficare al Capitalei.

Sistemul de la noi e unul dintre cele mai mari din lume, care furnizează apă caldă și căldură, unui număr de 1,2 milioane de bucureșteni.

211,94 de kilometri de conducte vor fi înlocuiți pentru remedierea problemelor care duc la pierderea a 28% din căldura care circulă între sursă și consumator.

Mai mult, un nou sistem de detectare a scurgerilor va fi instalat. Proiectul va asigura un sistem de transport al energiei termice durabil și accesibil ca preț, sporind eficiența energetică a rețelei pentru o mai bună calitate a vieții locuitorilor și a aerului datorită unei reduceri substanțiale a gazelor care urmează să fie arse.

„Această investiție a UE în modernizarea unei infrastructuri esențiale pentru capitala României este un bun exemplu de proiect care poate îndeplini simultan obiectivele de îmbunătățire a vieții de zi cu zi a cetățenilor, cât şi cele ale Pactului verde și în materie de schimbări climatice”, a spus Comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira.