• Site-ul agenției ruse de știri de stat TASS a fost piratat luni, au arătat verificările Reuters de pe mai multe dispozitive, site-ul obișnuit fiind înlocuit cu un mesaj anti-război și apeluri la oprirea invaziei președintelui Vladimir Putin în Ucraina, informează Reuters.
  • Rusia afirmă că forțele sale au intervenit în Ucraina într-o „operațiune militară specială” pentru a demilitariza țara.

Site-ul agenției ruse de știri de stat TASS a fost piratat luni, au arătat verificările Reuters de pe mai multe dispozitive, site-ul obișnuit fiind înlocuit cu un mesaj anti-război și apeluri la oprirea invaziei președintelui Vladimir Putin în Ucraina, informează Reuters.

„Vă îndemnăm să opriți această nebunie, nu vă trimiteți fiii și soții la moarte sigură”, scria mesajul. „Putin ne forțează să mințim și ne pune în pericol… Nu este războiul nostru, haideți să-l oprim!”.

Rusia afirmă că forțele sale au intervenit în Ucraina într-o „operațiune militară specială” pentru a demilitariza țara.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Sâmbătă, autoritatea de reglementare a comunicaţiilor din Rusia, Roskomnadzor, a ordonat mass-media ruse să suprime în conţinuturile lor orice referinţă la civili ucişi de armata Federaţiei Ruse în Ucraina, precum şi termeni precum „invazie”, „ofensivă” sau „declaraţie de război”.

Cu doua zile în urmă au fost sparte canalele de televiziune de stat din Rusia. Canalele de televiziune de stat rusești au fost sparte și au difuzat muzică populară ucraineană împreună cu imagini actuale legate de ceea ce se întâmplă în Ucraina.

Utilizatorii din social media bănuiesc că aceasta ar putea fi o altă acțiunea grupului de hackeri Anonymous, care a declarat Rusiei un război cibernetic după atacul asupra Ucrainei.