• Medicii spun că spitalele sunt copleșite de cinci până la șase ori mai mulți pacienți decât de obicei, majoritatea vârstnici.
  • Experții internaționali în domeniul sănătății estimează milioane de infecții zilnice.
  • Aceștia prezic cel puțin un milion de decese cauzate de COVID în China anul viitor.

Chinezii, izolați de restul lumii timp de trei ani de restricțiile COVID-19, s-au înghesuit marți pe site-urile de călătorie înainte de redeschiderea frontierelor, chiar dacă infecțiile în creștere au pus și mai mult la încercare sistemul de sănătate și au afectat economia. Măsurile de toleranță zero – de la granițele închise la închideri frecvente – au afectat economia Chinei de la începutul anului 2020, alimentând luna trecută cea mai mare manifestare de nemulțumire publică din China continentală de când președintele Xi Jinping a preluat puterea în 2012.

Răsturnarea sa politică din această lună înseamnă că virusul se răspândește acum în mare parte necontrolat în această țară de 1,4 miliarde de locuitori. Cu toate acestea, statisticile oficiale au indicat doar un singur deces cauzat de COVID în ultimele șapte zile până luni, ceea ce a alimentat îndoielile experților din domeniul sănătății și ale locuitorilor cu privire la datele guvernului. Cifrele nu sunt în concordanță cu experiența unor țări mult mai puțin populate după ce au redeschis.

Medicii spun că spitalele sunt copleșite de cinci până la șase ori mai mulți pacienți decât de obicei, majoritatea vârstnici. Experții internaționali în domeniul sănătății estimează milioane de infecții zilnice și prezic cel puțin un milion de decese cauzate de COVID în China anul viitor. Cu toate acestea, autoritățile sunt hotărâte să desființeze ultimele vestigii ale politicilor lor de zero-COVID.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA