• Site-urile web ale curților de arbitraj din Rusia au fost atacate de hackeri. Apelul la destituirea lui Putin a apărut pe paginile lor de start.
  • În dimineața zilei de 16 martie, site-urile web ale curților de arbitraj din mai multe regiuni din Siberia și Orientul Îndepărtat au fost închise.
  • Ulterior, s-a aflat că hackerii au atacat curțile de arbitraj din Primorsky, Krasnoyarsky și Khabarovsk, regiunile Novosibirsk și Kursk, Moscova și cinci regiuni din Districtul Federal Urali.

Site-urile web ale curților de arbitraj din Rusia au fost atacate de hackeri. Apelul la destituirea lui Putin a apărut pe paginile lor de start.

În dimineața zilei de 16 martie, site-urile web ale curților de arbitraj din mai multe regiuni din Siberia și Orientul Îndepărtat au fost închise. Ulterior, s-a aflat că hackerii au atacat curțile de arbitraj din Primorsky, Krasnoyarsky și Khabarovsk, regiunile Novosibirsk și Kursk, Moscova și cinci regiuni din Districtul Federal Urali.

Sota și Grati au publicat capturi de ecran ale paginilor principale ale curților de arbitraj din Khabarovsk și Crimeea. Aceștia au postat un text în care îl numesc pe președintele rus Vladimir Putin „teroristul numărul unu”, cerând destituirea sa, un proces la Haga și eliberarea prizonierilor politici.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Inga Sorokina, o purtătoare de cuvânt a Curții de Arbitraj din Teritoriul Primorsky, a declarat că site-urile instanțelor de arbitraj se află pe o singură platformă din Moscova, astfel că toate paginile au fost afectate de atacul hackerilor. Potrivit acesteia, specialiștii lucrează pentru a restabili accesul. În același timp, instanțele de jurisdicție generală din Rusia se află pe o platformă diferită, astfel că nu au fost afectate de atacul hackerilor.

Elena Gorlova, reprezentant al Curții de Arbitraj din regiunea Amur, a declarat pentru Interfax că atacul nu a afectat fluxul de lucru al instanței. „Dulapul de arhivă este în stare de funcționare”, a precizat ea.