• 9.714 de cazuri noi au fost raportate în ultimele 24 de ore, în România
  • 121 de persoane și-au pierdut viața, iar 1.014 pacienți sunt internați la ATI
  • În ultimele 24 de ore, au fost efectuate 37.685 de teste

Președintele Klaus Iohannis e prezent la ședinta de guvern din această seară. A anuntat deja primele restricții.

Școlile trec din nou la online, magazine închise la ora 21 și circulație restricționată pe timp de noapte, sunt măsurile pregătite de guvern. Alexandru Rafila spune că în decembrie putem ajunge la un dramatic 25.000 de cazuri pe zi fără măsuri ferme.

Alexandru Rafila: „Sunt necesare măsuri în plan național precum școlile să treacă toate în online, angajații și din public și din privat să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil. Magazinele trebuie să fie închise seara cel puțin, la ora 21. Circulația pe timpul nopții trebuie restricționată. Petrecerile, și cele publice și cele private trebuie interzise, târgurile și piețele trebuie închise, portul măștii trebuie să devină obligatoriu peste tot în țară în toate locurile publice și la toate locurile de munca indiferent dacă vorbim de locuri publice în interior sau în exterior.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

9.714 de cazuri noi au fost raportate în ultima zi din 37.685 de teste. Au fost 121 de victime si 1014 oameni sunt la terapie intensivă. Spitalele dedicate COVID nu fac față, iar medicii cer ca toate spitalele să intre în lupta cu virusul.

Adrian Marinescu, medic infecționist Matei Balș: „Tot ce înseamnă terapie intensivă, lucrăm la capacitate maximă. Ce se eliberează la terapie intensivă, se ocupă imediat. Vom ajunge în punctul în care toate spitalele vor avea un dublu circuit. E mult mai simplu să folosești secțiile pe care le ai deja și să ai un dublu circuit. În Matei Balș sunt câteva zeci de locuri care se eliberează și se ocupă imediat. Nu avem suficiente cadre medicale, nu putem să rezolvăm lucrurile astea peste noapte. Nu mă așteptam să fie o creștere în ritmul ăsta, dar bulgărele care se rostogolea era evident.”

Timișoara ar putea fi primul mare oraș care intră în carantină. A ajuns la 6,51 cazuri de contaminare la mia de locuitori. Opt localități din Timiș au intrat in carantină.

Fie vreme bună, fie vreme rea, coronavirusul se transmite la fel. Explozia de cazuri a venit cu anotimpul rece pentru că acum petrecem mai mult timp la interior, unde riscul de infectare crește.