• Martie a fost luna cu cele mai multe decese Covid în Brazilia
  • Aproape 400 de oameni au fost înmormântați pe 26 martie, în Sao Paolo
  • Jair Bolsonaro cere ridicarea restricțiilor, în ciuda numărului mare de decese
  • Brazilia a înregistrat ieri 3.869 de decese, o cifră record. Asta se traduce și într-o criză în cimitire
  • Astfel, s-a luat decizia de a organiza înmormântări și în timpul nopții pentru a face față cererii
  • De exemplu, Vila Formosa, cel mai mare cimitir din America Latină, și-a prelungit programul până la 10 noaptea

Adevărata imagine a unei crize Covid-19 prost administrate se vede în Brazilia. În Brazilia, cimitirele au program de noapte ca să facă față numărului imens de decese.

Ieri a fost un nou record negativ, 3.869 de decese înregistrate. Majoritatea au fost în Sao Paolo. În cimitirul Vila Formosa, cel mai mare din America Latină, rudele și-au luat adio de la cei dragi la lumina reflectoarelor.

„Este ceva trist, pentru că politicienii noștri nu pot să găsească o soluție la această problemă. Am auzit de vaccinuri, dar săracii sunt cei care suferă astăzi“, spune Anderson de Paul, rudă a unei victime Covid.

Alte trei cimitire din Sao Paolo și-au prelungit programul până târziu în noapte. Unul dintre ele și-a suspendat temporar activitatea din lipsă de spațiu.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Președintele cere ridicarea restricțiilor

Președintele Bolsonaro e însă în lumea lui. A cerut guvernatorilor și primarilor să ridice restricțiile pentru ca oamenii să circule liberi.

În opinia mea, aceste politici, de izolare socială, de măsuri restrictive, cu interdicție de circulație pe timp de noapte și suprimarea dreptului de circulație, sunt mult mai stricte decât starea de asediu. Fac un apel la autorități să revizuiască aceste politici și să permită oamenilor să muncească“, a spus Jair Bolsonaro, președintele Braziliei.