Situaţie dramatică în Spania. Transporturi cu vaccin anti-Covid şi mâncare sunt trimise în zonele afectate de furtuna de zăpadă

zapada-spania Foto: Profimedia
  • Guvernul spaniol a trimis duminică convoaie care transportă vaccinul COVID-19 și alimente în zonele afectate de furtuna Filomena
  • În zona Madridului, salvatorii au ajutat 1.500 de persoane prinse în mașini
  • Agenția Metereologică de Stat (Aemet) a declarat că în Madrid au căzut până la 20-30 cm de zăpadă sâmbătă, cea mai mare cantitate din 1971

Guvernul spaniol a trimis duminică convoaie care transportă vaccinul COVID-19 și alimente în zonele afectate de furtuna Filomena, care a adus cele mai importante căderi de zăpadă din ultimele decenii în centrul Spaniei și a ucis patru persoane, anunță Reuters.

În zona Madridului, salvatorii au ajutat 1.500 de persoane prinse în mașini, în timp ce poliția a intervenit pentru a opri o mare luptă cu bulgări de zăpadă, după ce autoritățile au făcut apel la cetățeni să rămână acasă.

Meteorologii au avertizat cu privire la evoluțiile din următoarele zile, cu temperaturi scăzute până la minus 10 grade Celsius săptămâna viitoare și perspectiva ca zăpada să se transforme în gheață.

Aproximativ 100 de angajați și cumpărători au petrecut două nopți într-un centru comercial din Majahaonda, un oraș la nord de Madrid, după ce vineri au fost prinși de viscol.

„Există oameni care dorm pe podea, pe carton”, a declarat Ivan Alcala, un angajat, pentru televiziunea TVE.

Aeroportul internațional din Madrid și-a suspendat zborurile până duminică seară.

Aproximativ 20.000 km de drumuri din centrul Spaniei au fost afectați de furtună, iar guvernul a trimis convoaie cu vaccin și alimente către cei care au nevoie.

Agenția Metereologică de Stat (Aemet) a declarat că în Madrid au căzut până la 20-30 cm de zăpadă sâmbătă, cea mai mare cantitate din 1971.