• Profesorul decapitat lângă Paris va primi cele mai înalte onoruri ale statului francez, a anunțat ministrul Educației Jean-Mihcel Blanquer
  • Situația devine tensionată la Paris, unde 80 de persoane din mediul islamist au fost arestate în ultimele 24 de ore
  • Proteste au loc în toată țara, în ciuda restricțiilor cauzate de Covid-19

Samuel Paty, profesorul de istorie, în vârstă de 46 de ani, care a fost decapitat săptămâna trecută, lângă Paris, va primi cea mai înaltă distincție a statului francez, „Legion d’Honneur”, a anunțat ministrul Educației Jean-Mihcel Blanquer, la BFM TV, relatează Reuters.

Profesorul a fost ucis în plină zi, în fața școlii unde preda, de un elev de 18 ani de origine cecenă. Atacatorul a fost împușcat mortal la fața locului.

Adolescentul islamist ar fi căutat să se răzbune pe profesorul său care a folosit caricaturi ale profetului Mohammed, în cadrul unei ore privind libertatea de exprimare. Musulmanii consideră ca orice descriere a profetului este blasfemie.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

Crima a șocat întreaga țară și a readus aminte de atacurile de la Charlie Hebdo. Proteste masive au loc în toată Franța, în ciuda restricțiilor cauzate de pandemia de Covid-19, iar situația devinde tensionată. De asemenea, autoritățile au arestat 80 de persoane din mediul islamist în ultimele 24 de ore.

Mâine va avea loc o ceremonie națională la Universitatea Sorbona din Paris în memoria profesorului Samuel Paty.