• China a dezvăluit noul sistem de arme „Sky Thunder“
  • Tianlei 500 alias Sky Thunder este un lansator de rachete ce distribuie cu precizie 500 de kilograme de muniție în rachete de tip „air-to surface“
  • Sistemul a fost prezentat la câteva zile de la vizita celui mai înalt oficial al SUA în Taiwan, din ultimele 4 decenii

Un nou sistem de arme al Chinei a fost „dezvăluit“ de mass-media pe fondul amplificării tensiunilor cu Taiwan și SUA. Televiziunea chineză de stat a difuzat în weekend reportaje despre Tianlei 500 alias Sky Thunder, un lansator de rachete ce distribuie cu precizie 500 de kilograme de muniție în rachete de tip „air-to surface“. Tianlei poate transporta șase tipuri de muniție și poate ataca ținte diferite, a spus un inginer.

Anunțul vine pe fondul creșterii tensiunilor cu SUA din cauza vizitei în Taiwan, care i-a făcut pe chinezi să uite de Hong Kong, Marea Chinei de Sud și chiar pandemia de coronavirus, scrie The Guardian.

Președintele Taiwanului, Tsai Ing-wen, a subliniat în repetate rânduri importanța suveranității țării de la realegerea sa la începutul acestui an, iar într-un discurs ținut săptămâna trecută a salutat ajutorul americanilor și a anunțat o creștere a cheltuielilor pentru apărare cu scopul îmbunătățirii securității în cazul unui conflict armat cu Beijingul.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Vrei să știi ce a umplut paharul chinezilor? Vizita celui mai înalt oficial al SUA în Taiwan, din ultimele 4 decenii, într-o delegație condusă de secretarul de cabinet Alex Azar, a înfuriat Bijingul, care a avertizat SUA să nu „se joace cu focul“. În plus, un acord de arme în valoare de 62 de miliarde de dolari, oficializat recent, prin care Taiwan s-a angajat să cumpere avioane de luptă americane Lockheed Martin, a contribuit la amploarea conflictului.