• Începând de luni, Slovacia va redeschide teatrele, cenimatografele și bisericile, dar la capacitate medie.
  • Ligile de hochei și fotbal se vor relua, dar fără fani în tribune.
  • Slovacia este printre primele state care relaxează măsurile în cel de-al doilea val pandemic.

Igor Matovic, premierul Slovaciei, a anunțat vineri, pe Facebook, că, începând de luni, măsurile vor fi relaxate, potrivit Reuters. Astfel, potrivit acestuia, cinematografele, teatrele și bisericile vor fi redeschise, însă numărul vizitatorilor fa fi limitat. De asemenea, sălile de fitness și piscinele își vor relua activitatea, dar cu prezență medie pentru clienți, în timp ce meciurile din liga de hochei şi cea de fotbal vor fi reluate, dar fără spectatori.

Așadar, Slovacia, țară cu 5,5 milioane de locuitori, a decis relaxarea măsurilor după ce campania testării în masă a avut un rezultat surprinzător de bun. Totodată, Slovacia este și una dintre puținele țări care relaxează măsurile în cel de-al doilea val al pandemiei.

Încă de la începutul pandemiei, Slovacia a înregistrat un total de 83.796 de cazuri de COVID-19 depistate prin procesul de testare standard, inclusiv cele 2.024 de noi cazuri raportate joi, aproape de valoarea medie pe şapte zile. Prin testarea antigen, țara a depistat circa 60.000 de cazuri, dar numărul infectărilor s-a redus considerabil de la recordul zilnic de peste 3.000 înregistrat la sfârșitul lunii octombrie.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN