Slujbele de Înviere se pot oficia și în interiorul bisericilor, anunță prefectul Capitalei

slujba inviere Sursa foto: Mediafax Foto
  • Prefectul Capitalei, informații despre slujbele de Înviere
  • Alin Stoica: „Am discutat deja cu clerul modalitatea în care se organizează slujbele în biserici. Lucrurile sunt, în general, sub control”
  • Vor exista voluntari din partea bisericii care se vor ocupa de respectarea măsurilor

Slujbele de Înviere se pot oficia și în interiorul bisericilor, dar cu respectarea anumitor reguli, spune prefectul Capitalei, Alin Stoica: „lucrurile sunt în general sub control”.

În noaptea de Înviere credincioșii pot circula între orele 22.00 și 5.00.

„Am discutat deja cu clerul modalitatea în care se organizează slujbele în biserici. Lucrurile sunt, în general, sub control”, spune Alin Stoica.

La slujba de Înviere trebuie respectată distanțarea, trebuie purtată masca, iar clerul va veni în întâmpinarea credincioșilor și vor exista în afara bisericii standuri de unde se pot cumpăra obiectele folosite de Paști. De asemenea, vor exista voluntari din partea bisericii care se vor ocupa de respectarea măsurilor.

Întrebat dacă slujbele se pot desfășura și în interior, prefectul răspunde: „se va permite și pătrunderea în interior, dar cu respectarea distanței și într-un număr limitat, în așa fel încât să nu se producă aglomerare. Dacă va fi vreme frumoasă, cu siguranță vor fi afară slujbele”.