• Regimul vehiculelor fără stăpân se schimbă
  • Un vehicul va fi considerat abandonat dacă a fost lăsat pe drumuri sau parcări publice mai mult de 6 luni fără ITP și asigurare RCA
  • Perioada în care vehiculele pot rămâne neutilizate în parcările publice va fi scurtată de la 1 an la 6 luni

Dacă ai lăsat o mașină pe drumuri sau în parcări publice mai mult de 6 luni fără ITP și asigurare RCA în vigoare și nu ai plătit impozitul aferent, vehiculul va fi ridicat.

Klaus Iohannis a promulgat vineri o lege în sensul ăsta. Astfel, se scurtează perioada după care o mașină va fi ridicată, iar un vehicul va fi considerat abandonat dacă a fost lăsat pe drumuri/parcări publice mai mult de 6 luni fără ITP și asigurare RCA în vigoare, iar proprietarul nu a plătit impozitul aferent.

Perioada în care vehiculele pot rămâne neutilizate în parcările publice va fi scurtată de la 1 an la 6 luni, în timp ce definiția termenului „vehicule fără stăpân” se modifică pentru a include și acele vehicule înmatriculate în străinătate, care nu puteau fi ridicate din simplul motiv că nu au numere de înmatriculare românești.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Uite ce spune senatorul USR Nicu Fălcoi după aprobarea proiectului în Parlament: „Este o victorie a bunului simț civic și a responsabilității individuale. Pe de o parte, nu poți permite, ca autoritate, să lași pe marginea drumurilor mii și mii de mașini neasigurate și nesigure din punct de vedere tehnic – riscuri majore pentru circulație – și, în același timp să nu te achiți de responsabilitățile care îți revin ca și proprietar al unui bun. În plus, nu de multe ori, mașinile abandonate devin depozite de gunoi, ceea ce reprezintă un serios risc de sănătate publică“.