• Un șofer din Craiova a plătit 35 de euro pentru o oră de parcare.
  • Șoferul a fost taxat de mai multe ori, din cauza unei erori de soft.
  • O oră de parcare în centrul Craiovei costă 2 lei.

Cea mai scumpă parcare e la Craiova. Un șofer a plătit 35 de euro pentru o singură oră, în centrul orașului. Tehnica i-a jucat feste.

Cristi povestește că spre finalul lunii iunie a mers în oraș, la o întâlnire cu prietenii. Și-a lăsat mașina în centrul orașului, într-o parcare publică. A plătit o oră, prin sms, apoi a vrut să prelungească rezervarea pentru parcare, cu încă o oră. A trimis mesaj, dar cum nu primea confirmare, a reîncercat. Tot fără rezultat. Și-a calculat că, decât să plătească 800 de lei amendă și taxa de ridicare a mașinii, mai bine pleacă. Surprinza a venit în urmă cu câteva zile, când a primit factura de la compania de telefonie mobilă.

Mi-a apărut că mesajul nu s-a trimis. Am mai dat retrimitere încă o dată, de două ori. Până să ajung la mașină au început să primesc confirmări. Și am primit, una după alta, 70 de confirmări în decurs de 1-2 minute. Primeam mesaje încontinuu. Imediat, eu am crezut că e vreo eroare, ceva. Și a doua zi, când mi-am verificat costul suplimentar, aveam 35 de euro în plus, față de ce aveam eu, de obicei”, a povestit Cristi, șofer.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Tot în seara aceea, am pățit și la prietena mea. Și ea a dat un singur mesaj, i-au venit vreo 6 confirmări. Am sunat la operator, iar la ei în sistem apare că pur și simplu aș fi trimis eu acele 70 de mesaje la parcare”, a adăugat craioveanul.

Viceprimarul Craiovei spune că șoferii păgubiți își vor primi banii înapoi.

Este vorba de un soft al parcărilor, cumpărat. Îl administrează o firmă care l-a și montat. Cetățeanul va primi banii înapoi. Este suficient să vină cu un extras de cont de la parcarea aceea și s evor regla. Aceste lucruri se întâmplă în lume, nu este vina primăriei că un soft a avut o eroare”, a spus viceprimarul Craiovei, Rela Filip.