• Noua tulpină a coronavirusului a oprit circulația la intrarea în Anglia
  • Șoferii de camion așteaptă de zeci de ore să intre în UK
  • Daniel Chiș e șofer de TIR și se află la 18 km de Dover

Ai văzut deja cozile kilometrice cu tirurile care vor să iasă din Marea Britanie. Șoferii sunt nevoiți să facă stânga împrejur, să-și găsească un loc de parcare și să aștepte deblocarea drumului.

Anglia a înăsprit restricțiile de cirulație între țări după ce o nouă tulpină a coronavirusului a fost descoperită acolo. Daniel Chiș locuiește în Spania din 2008 și tot de atunci este și sofer de camion. Face curse Spania – Anglia și de data aceasta a avut ghinion.

Daniel Chiș, șofer de TIR: „Se poate intra în Anglia, dar nu se poate ieși din Anglia. A trebuit să mă întorc înapoi să-mi caut o parcare. Am parcat undeva pe marginea drumului. Nu ai condiții, e mizerie.”

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Daniel se află la 18 km de Dover, iar Dover e la circa 110 km de Londra. Spune că portul este gol și mai are o speranță; să ajungă acasă la familia lui de Crăciun.

Daniel Chiș, șofer de TIR: „Pur și simplu ajungi acolo în fața portului și trebuie să te întorci înapoi, că e închis, n-ai pe cine întreba. Mai avem provizii pentru cel mult două zile… Sperăm să ne dea drumul să mergem acasă, să prindem sărbătorile lângă familie.”