Șofer român de TIR, blocat la intrarea în UK: „Mai avem provizii pentru cel mult două zile. Nu ai condiții, e mizerie”

Ai văzut deja cozile kilometrice cu tirurile care vor să iasă din Marea Britanie. Șoferii sunt nevoiți să facă stânga împrejur, să-și găsească un loc de parcare și să aștepte deblocarea drumului.

Anglia a înăsprit restricțiile de cirulație între țări după ce o nouă tulpină a coronavirusului a fost descoperită acolo. Daniel Chiș locuiește în Spania din 2008 și tot de atunci este și sofer de camion. Face curse Spania – Anglia și de data aceasta a avut ghinion.

Daniel Chiș, șofer de TIR: „Se poate intra în Anglia, dar nu se poate ieși din Anglia. A trebuit să mă întorc înapoi să-mi caut o parcare. Am parcat undeva pe marginea drumului. Nu ai condiții, e mizerie.”

Daniel se află la 18 km de Dover, iar Dover e la circa 110 km de Londra. Spune că portul este gol și mai are o speranță; să ajungă acasă la familia lui de Crăciun.

Daniel Chiș, șofer de TIR: „Pur și simplu ajungi acolo în fața portului și trebuie să te întorci înapoi, că e închis, n-ai pe cine întreba. Mai avem provizii pentru cel mult două zile… Sperăm să ne dea drumul să mergem acasă, să prindem sărbătorile lângă familie.”

Exit mobile version