Șoferul unei mașini Tesla s-a culcat la volan, după ce a activat autopilotul. Ce le-a spus polițiștilor care l-au tras pe dreapta

  • Bărbatul, posesor de Tesla, dormea la volan
  • El a lăsat mașina pe modul autopilot
  • Polițiștii au urmărit mașina circa 3 kilometri
  • Șoferul le-a spus polițiștilor că „era obosit, dar nu dormea”
  • Tesla: Șoferii trebuie să supravegheze modul autopilot

Dormi liniștit, Tesla conduce pentru tine. După vorbele acestea s-a ghidat un șofer din statul american Illinois. A fost trezit de…poliție!


O patrulă a poliției din Kenosha a observat pe autostradă o mașină Tesla care mergea singură. Nici urmă de cineva la volan. Așa că a urmărit-o pe o distanță de 3 kilometri până când de pe banchetă s-a ridicat un bărbat! Sirena i-a stricat somnul!

„Înțeleg că ai pilot automat, dar în caz de urgență nu ai fi putut reacționa”, i-a spus agentul. Nu l-a iertat de amendă.

Aleph News a întrebat Tesla dacă va livra modele cu autopilot și în România, dar și cum vede această opțiune care – trebuie să menționăm – nu figurează în codul rutier.

În răspunsul trimis către Aleph News, reprezentanții Tesla afirmă că „Noi credem că este o greșeală de înțelegere a modului autopilot. Reiterăm că astăzi nu există Tesla care să se conducă singură! (…) Pentru România, această opțiune costă 7.500 euro.