• Conducerea STB a cumpărat uniforme şoferilor în valoare de 3,7 milioane de lei.
  • Bogdan Hossu spune că achiziţia nu este prioritară şi nici corespunzătoare.
  • Uniforma este alcătuită din cămaşă, pantaloni şi sacou.

De săptămâna viitoare îi vei vedea pe şoferii STB îmbrăcaţi la costum. Unii au fost mai curioşi şi au început deja să poarte uniforma – o cămaşa gri sau bleu, iar pantalonii şi sacoul bleumarin.

Se pare că uniformele au reprezentat o prioritate pentru conducerea STB, care a plătit pentru ele 3,7 milioane de lei.

Şoferii care vor refuza să poarte hainele de serviciu nu vor mai avea voie să iasă pe traseu, ceea ce înseamnă ca nu vor mai putea face ore suplimentare care sunt plătite cu 100% – 150% mai mult.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Bogdan Hossu spune că echipamentul nu este corespunzator şi nici nu reprezenta o prioritate, în contextul în care multe autobuze sunt trase pe dreapta din lipsa pieselor de schimb.

În prezent, parcul auto STB include aproximativ 1.080 de autobuze, 181 de troleibuze şi 280 de tramvaie.

„Echipamentul este gros, necorespunzător, ţinând cont că majoritatea utilajelor de transport public nu au pentru şofer nici izolarea termică, nici posibilităţi de climatizare”, spune Bogdan Hossu, sindicalist.

„Era mult mai util să se facă o analiză a priorităţilor, ceea ce pare este ceea ce v-am mai spus înainte, că această achiziţie a fost cu o tentă de hai să spunem de utilizare a banilor şi probabil cineva a luat un comision în toată structura respectivă”, a adăugat Hossu.

„Uniforma este frumoasă şi dă o anumită prestanţă unui conducător auto, dar preţul ar trebui verficat. Se poate şi mai ieftin”, afirmă un bărbat.

„În marile capitale europene, dacă veţi lua transportul în comun şoferii se îmbracă într-o anumită manieră, dar vorbim de o anumită educaţie şi un anumit nivel de cultură, care la noi lipseşte”, spune un tânăr.