• Portul Dover se află la doar 34 de kilometri de Franța.
  • Accesul pe teritoriul Franței este permis în baza unui test negativ la COVID-19.
  • UK și Franța au ajuns la un acord după 48 de ore de negocieri.

Portul din Dover s-a redeschis. Asta după ce Marea Britanie și Franța au ajuns la un acord. Șoferii de TIR care așteaptă de ore bune într-o parcare s-au îmbrâncit cu polițiștii.

„Un grup de bărbați despre care se crede că sunt șoferi de tiruri au fost văzuți îmbrâncindu-se cu polițiștii la Dover. Șoferii nu mai suportă situația pentru că sunt puține toalete, iar proviziile lor de mâncare sunt din ce în ce mai puține. Despre posibilitatea de a-și păstra igiena personală nici nu mai vorbim”, a transmis Luiza Paraschivu, corespondent Aleph News.

„Persoanele care trec din Marea Britanie în Franța trebuie să prezinte un test negativ la COVID-19, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea călătoriei și care să detecteze și noua variantă a virsului, noua tulpină. Negocierile dintre oficialii celor două țări au fost intense, au ajuns la un acord după 48 de ore. Armata a început să efectueze teste rapide șoferilor de camioane pentru a relua transportul mărfurilor peste graniță”, a transmis Edi Popescu, corespondent Aleph News.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Cât a ajuns să coste un test Covid

„Prețurile variază, pleacă de la 175 de lire și ajung chiar la 400 de lire. Situația începe să se mai așeze după acest blocaj, cu atât mai mult cu cât din portul Dover pleacă zilnic înspre Franța peste 50 de feriboturi, iar situația devenise chiar tensionată”, a adăugat corespondentul Aleph News.